POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI

U Belcu održan susret udomiteljskih obitelji, kojih na području koje pokriva CZSS Zlatar Bistrica, ima 27

Objavljeno: 28.05.2018. JJ

Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica organizirao je u Belcu susret udomiteljskih obitelji s područja nadležnosti Centra. Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji, kojim se djetetu ili odrasloj osobi u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. Svrha udomiteljstva je omogućiti djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i, naravno, obitelj, koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Lokalna zajednica

Na području CZSS-a Zlatar Bistrica ima ukupno 27 udomiteljskih obitelji – 20 za odrasle osobe i sedam za djecu, od kojih su četiri srodničke udomiteljske obitelji. Susret udomitelja održan je povodom Međunarodnog dana obitelji, a bio je popraćen igrom, pjesmom i zajedništvom. Organizatori ističu kako se i ove godine suradnja s lokalnom zajednicom pokazala jako dobrom.

Pjesme i recitacije

Kao dobri domaćini pokazali su se učenici Osnovne škole Belec, koji su dali svoj doprinos pjesmom i recitacijama, zatim Župni zbor Marije Snježne iz Belca, sa župnikom Milanom Pušecom, belečke mažoretkinje, KPD “Zlatarjevo” iz Zlatar te Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar.
Susretu udomitelja prisustvovala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te više čelnika jedinica lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba