Donosimo bogat program 21. Susreta za Rudija u Gornjoj Stubici – od petka do nedjelje

Škola zrakoplovstva, izložbe, sportski susreti, simulator letenja, kuburaši, vatromet, zabava pod šatorom uz Psihomodo Pop i Mejaše, a poslastica – nedjeljni Aero miting

Objavljeno: 08.05.2018. zagorjeinternational

Od 11. do 13. svibnja u Gornjoj Stubici će se u organizaciji Općine Gornja Stubica i Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH, gradonačelnika Zagreba i zagrebačke Gradske skupštine, uz supokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Krapinsko – zagorske županije, održati 21. Susreti za Rudija.

Domoljubno – tamburaška večer

Program počinje u petak u 14 sati, u Spomen parku Rudolfa Perešina i Sportskom centru G. Stubica, predavanjem za učenike srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije o Rudolfu Perešinu, zanimanju vojnog pilota i ulozi zrakoplovstva u Domovinskom ratu, kao i samom Domovinskom ratu općenito. U 18 sati u Muzeju seljačkih buna otvorit će se izložba posvećena Rudolfu Perešinu, uz domoljubno – tamburašku večer, dok će zabavni program pod šatorom kod Sportskog centra početi u 20 sati, a tijekom večeri će nastupiti Psihomodo Pop.

U subotu program počinje u 12 sati malonogometnim turnirom na igralištu Osnovne škole Matije Gupca, dok će se u Sportskom centru od 14 do 16 sati održati Mala škola zrakoplovstva, a od 16 do 17 sati će Udruga branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Gornja Stubica, učenicima osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije održati predavanje o Rudolfu Perešinu.

U petak i subotu u Sportskom centru bit će postavljen “simulator letenja” Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije moći simulirati i upravljanje MIG-om, uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Od 20 sati ponovno je na rasporedu zabavni program pod šatorom, gdje nastupaju Mejaši.

Spomen hiža

Nedjelja počinje obilježavanjem gradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu u 9.15 sati, slijedi misa u Župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici u 10 sati, a svečano otvorenje 21. Susreta za Rudija održat će se u podne, uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije “Keglevićeve straže”, Počasno – zaštitne bojne MORH-a, Zrinske garde iz Čakovca, Puhačkog orkestra VZO Gornja Stubica, Ivice Kontenta i Župnog mješovitog zbora – Vokalista sv. Jurja te uz najavu kuburaškog društva “Tri kralja”.

U 14 sati slijedi podjela pehara pobjednicima memorijalne utrke, a u 15 sati počinje Aero miting, na prostoru Sportskog centra, u sklopu kojeg će, među ostalima sudjelovati i F-16 avioni, SAAB Jas Gripen Mađarskog vojnog zrakoplovstva, Krila oluje i MiG-ovi HRZ-a.

U 18 sati počinje kulturno – zabavni program pod šatorom, a za 21 sat najavljen je vatromet, popraćen pucnjevima kuburaša iz Marije Bistrice.

Iz Općine napominju kako su za nedjelju osigurani besplatan vlak i autobusi iz Zagreba za Gornju Stubicu i povratak, a vozni red možete vidjeti OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba