POSJET ČLANOVA UDRUGE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA “SVETI JURAJ” KNINU I OTOČCU

Gornjostubički branitelji prisjetili se dana ponosa i slave, zapalili svijeće, obišli Kninsku tvrđavu i dolinu Gacke

Objavljeno: 08.05.2018. AB

Članovi UBDR-a “Sveti Juraj”, na čelu s potpredsjednikom Stankom Perešinom i tajnikom Stjepanom Leškovićem (Sonyem) te načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem i njegovim zamjenikom Vladimirom Škvorcem, posjetili su Knin i Otočac, u kojima je dio članova udruge bio u postrojbama Oružanih snaga RH i Hrvatske policije za vrijeme rata.

U Kninu ih je dočekao gradski vijećnik i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Franje Tuđmana, Dragan Miličević, nakon čega su zapalili lampione i odali počast kod spomenika “Oluja 95” u središtu grada.

Zatim su prisustvovali svetoj misi, nakon čega su pješice otišli do Kninske tvrđave. Tamo su razgledali i novi stalni muzejski postav “Oluja 95”, upoznali se sa poviješću Knina, ulozi Knina u oslobađanju Hrvatske te o podizanju hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi za vrijeme vojno redarstvene operacije “Oluja”.

Poslije Knina, posjetili su Otočac gdje su također zapalili lampione i odali počast stradalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu te obišli Crkvu Presvetog Trojstva, koja je u rujnu 1991. godine granatirana i teško oštećena, a nakon rata je obnovljena. Posjetili su i Gacku dolinu, vrila Gacke (Majerovo i Tonkovića vrilo) na kojima su izvori rijeke Gacke, zatim lokalne OPG-ove i na kraju siranu Runolist.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba