U STUBIČKIM TOPLICAMA ODRŽANA 11. SMOTRA PROJEKATA IZ PODRUČJA GRAĐANSKOG ODGOJA

Svoje projekte predstavili učenici devet osnovnih i dvije srednje škole, za državnu smotru predloženi – svi

Objavljeno: 21.03.2018. JJ

U Osnovnoj školi “Vladimir Bosnar” u Stubičkim Toplicama održava se 11. Smotra projekata učenika osnovnih i srednjih škola iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.
Sudjeluju OŠ Ante Kovačića Zlatar s projektom “Kućni ljubimci”, OŠ “Vladimir Nazor” Budinščina s projektom “Raznoliko, zdravlje, najjeftinije”, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog s projektom “Što učiniti s ostacima hrane”, OŠ Bedekovčina s projektom “Maslačak, zdravlje nadomak ruke”, SŠ Bedekovčina, s projektom “Poznajemo sadržaj svoje košarice”, OŠ “Vladimir Nazor” Stubičke Toplice s projektom “Lijepe naše Stubičke Toplice”, OŠ Đure Prejca Desinić s projektom “Permakulturni vrt”, OŠ “Lijepa naša” Tuhelj s projektom “Klimava klima”, OŠ Zlatar Bistrica s projektom “Ekoslovarica”, OŠ Krapinske Toplice s projektom “Budi pametan” i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok s projektom “Daj pričaj hrvatski da te razumiju”.
– Ova smotra već se tradicionalno održava u Stubičkim Toplicama. Ovo je jedanaesta smotra, bit će predstavljeno 11 projekata, ali tijekom cijele školske godine u velikom broju naših osnovnih i srednjih škola provodi se izvannastavni program građanskog odgoja. To je izuzetno važno, jer da bismo stvorili odgovorne, aktivne i zainteresirane građane, treba provoditi građanski odgoj od najranijeg djetinjstva, a osnovne i srednje škole izvrstan su medij. Kada gledamo teme koje se ove godine predstavljaju na ovoj Smotri, vidimo da su one vezano prvenstveno uz okoliš, zdravu prehranu, zdrav način života, nekako su te teme prevladale ove godine. Svi se projekti predlažu za državnu smotru, ja se nadam da će neki od njih proći i da ćemo ponosno predstaviti našu županiju na državnoj razini – rekla je prilikom otvorenja Smotre zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba