POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU

Vatrogasnoj zajednici KZŽ milijun, a krapinskom HGSS-u 50 tisuća kuna županijskih sredstava

Objavljeno: 09.02.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar potpisao je ugovore o sufinanciranju rada Vatrogasne zajednice KZŽ i Hrvatske gosrske službe spašavanja – Stanice Krapina. Vatrogasnoj zajednici KZŽ dodijeljeno je milijun, a HGSS-u 50 tisuća kuna. Ugovore su potpisali predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber i pročelnik HGSS-a – Stanice Krapina Darko Berljak.

“Top službe”

Župan Kolar je pohvalio ove dvije službe, istaknuvši kako uz Zavod za hitnu medicinu, Krapinsko – zagorska županije zaista može reći kako ima “top službe”.
HGSS – Stanica Krapina broji 29 članova i 12 spašavatelja. Prosječno ima deset akcija godišnje. S obzirom na to da se očekuje izgradnja nove baze, župan Kolar je naglasio kako će se u financiranje tog projekta svakako uključiti i Županija.
VZ KZŽ broji 82 dobrovoljna vatrogasna društva, 12 vatrogasnih zajednica općina i gradova te dvije javne vatrogasne postrojbe. Skuliber je istaknuo kako se Zajednica većinskim dijelom financira iz županijskog proračuna.

Stara vozila

– 1,2 milijuna kuna dobivamo od Županije i mi ta sredstva pokušavamo iskoristiti na način da vatrogasnu zaštitu podignemo na višu razinu. Nažalost, imamo dosta stara vatrogasna vozila, ali u razgovoru sa županom, ove smo godine napravili jedan novi program sufinanciranja nabave vatrogasnih vozila jer nam je cilj da pomladimo naš vozni park. Od milijun kuna koji dobivamo od Županije, gotovo 500 tisuća kuna namjeravamo utrošiti na sufinanciranje nabave vozila, nabave opreme, osposobljavanje vatrogasaca i rad s mladeži – rekao je Skuliber, dodavši i kako na području županije djeluje 1250 operativnih vatrogasaca. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba