O NAVODNOM UKIDANJU BOLNICE HRVATSKIH VETERANA U ZABOKU PROGOVORILA I HNS-OVA SABORSKA ZASTUPNICA MARIJA PUH

“Sredstva za rad bolnice su osigurana, no isplata će se vršiti drugačijom dinamikom”

Objavljeno: 31.01.2018. JJ

Potaknuta dezinformacijama o ukidanju bolnice hrvatskih veterana u sklopu Opće bolnice Zabok, oglasila se i potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh, koja odlučno poručuje kako gašenje bolnice hrvatskih veterana ne dolazi u obzir te kako ona neće biti ukinuta. I sama je, kaže, inicirala sastanke s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Pripremaju se ugovori

– U resornom ministarstvu pripremaju se ugovori za ovu godinu, sredstva za rad su osigurana, no isplata će se vršiti drugačijom dinamikom. Do sada je svaka veteranska bolnica, bez obzira na broj obrađenih pacijenata, mjesečno primala 500 tisuća kuna, no od ove godine sredstva će se dodjeljivati po broju obrađenih pacijenata i provedenih dijagnostičkih postupaka. Stoga pozivamo SDP da prestane provoditi populističku politiku temeljenu na dezinformacijama i bespotrebnom dizanju tenzija. Zagorje ipak zaslužuje ozbiljnije vođenje i ozbiljnija rješenja. Rad bolnice hrvatskih veterana u Zaboku nikad nije došao u pitanje niti bi to HNS Krapinsko – zagorske županije dozvolio – stoji u priopćenju zastupnice Marije Puh.

Povećan limit

Podsjećamo, Opća bolnica Zabok još nije potpisala ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje vezano uz financiranje za 2018. godinu, a za sada je stigla obavijest da je ovogodišnji limit povećan za 260 tisuća kuna mjesečno. No, s obzirom na to da se nigdje u obavijesti ne spominje dodatni iznos za bolnicu hrvatskih veterana, koji je do sada iznosio 500 tisuća kuna godišnje, SDP krapinsko – zagorske županije je sazvao press konferenciju na kojoj su govorili predsjednik Županijske organizacije SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i bivši ministar zdravstva i saborski zastupnik Siniša Varga, a prisustvovao je i saborski zastupnik Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba