Općina Bedekovčina za ovu je školsku i akademsku godinu iz proračuna izdvojila 220.000 kuna

Dodijeljeno 30 studentskih stupendija od 500 kuna te 35 učeničkih, od čega pet za deficitarna zanimanja, od 200 kuna mjesečno

Objavljeno: 30.12.2017. AB

U Bedekovčini je u četvrtak održano svečano potpisivanje ugovora za stipendiranje učenika i studenta s područja Općine.
Općina Bedekovčina je tako za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, dodijelila 30 studentskih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno te 35 učeničkih stipendija, od čega pet za deficitarna zanmanja, u iznosu od 200 kuna mjesečno.
– Ukupno je za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018. izdvojeno 220.000 kuna, kako bi se povećala dostupnost, ali i kvaliteta obrazovanja učenika i studenata s područja Općine Bedekovčina – objasnio je načelnik Bedekovčine Darko Ban, koji je zajednos sa zamjenikom Jankom Buzjakom pozdravio učenike, studente i roditelje te naglasio važnost obrazovanja i zaželio im uspjeh u daljnjem obrazovanju.
– Općina Bedekovčina jedna je od jedinica lokalnih samouprava koje dodjeljuju najveći broj stipendija, što je još jedan od pokazatelja brige o mladima te rada u smjeru razvoja društva koje se temelji na obrazovanju. Cilj rada Općine Bedekovčina je obrazovanje učiniti dostupnim svima, a osobito se naglasak stavlja na dostupnost obrazovanja socioekonomski ugroženim učenicima i studentima – zaključio je Ban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba