PROSLAVLJENA 20. OBLJETNICA DJELOVANJA SREDNJE ŠKOLE PREGRADA

“Pregrada je u proteklih 20 godina postala pravi grad znanja”

Objavljeno: 15.12.2017. JJ

Svečano je proslavljena 20. obljetnica djelovanja Srednje škole Pregrada. Nazočili su zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek te gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, koji su istaknuli veliki doprinos ravnateljice Vilmice Kapac u razvoju srednjeg školstva u Pregradi. Ravnateljica Kapac je pak rekla kako škola ima optimalne uvjete zahvaljujući Gradu, Županiji i Ministarstvu te je zahvalila svim zdravstvenim ustanovama i ostalima koji omogućavaju da učenici škole obavljaju praktičnu nastavu te tako uče kroz rad u neposrednoj stvarnosti.

Priznanja i pohvale

– Krapinsko – zagorska županija ponosi se svim svojim srednjim školama. Sva ova priznanja, pohvale i zahvalnice, prva, druga i treća mjesta na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, sve to govori o uspješnosti Srednje škole Pregrada i svih ostalih naših škola – rekao je Ferek – Jambrek te istaknuo kako je u proračunu Krapinsko – zagorske županije za 2018. godinu 60 posto sredstava namijenjeno obrazovanju.
– Srednja škola Pregrada dobila je status samostalne škole 1997. godine, kad je i sama Pregrada dobila status grada. Kroz proteklo razdoblje postali smo pravi “grad znanja”, a vjerujem da će naša srednja škola i ostale naše školske ustanove i dalje raditi kvalitetno i realizirati brojne projekte – rekao je gradonačelnik Vešligaj.

474 učenika

Srednju školu Pregrada pohađa 474 učenika u 20 razrednih odjela, u sljedećim programima: farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, konobar, kuhar, medicinska sestra opće njege, slastičar i opća gimnazija. Škola zapošljava 91 djelatnika, od čega čak 21 bivšeg učenika. Škola ima i učenički dom, u kojem je 120 učenika.
Na svečanosti su prikazani kratki filmovi koji pokazuju kako sami učenici vide svoju školu i svoj zavičaj, a u popratnom programu su nastupili Zbor Glazbene škole Pregrada, nastavnici i učenici SŠ Pregrada, kvartet klarineta, Gabriela Nežmahen i Marko Grozaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba