PRIJATELJSTVO, ALI I SPREMNOST NA POMOĆ U NEVOLJI TE LJUBAV PREMA PLEMENITOM POZIVU NE POZNAJU GRANICE

Zagorski vatrogasci nagradili slovenske kolege odlikovanjima za višegodišnju suradnju i razvijanje partnerskih odnosa

Objavljeno: 11.12.2017. Alen Brodar

U Đurmancu je u petak održana redovna godišnja skupština predsjedništava i zapovjedništava Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah. O realiziranim aktivnostima tijekom ove godine govorili su predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić te predsjednik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek, a dodijeljena su i odlikovanja za višegodišnju suradnju i razvijanje partnerskih odnosa gasilcima iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah.

Plamenice i medalje

Brončana vatrogasna plamenica dodijeljena je tako Bogdanu Krumpaku, poveljniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah dok je brončanu vatrogasnu medalju dobio Erih Strašek, predsjednik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah. Srebrna vatrogasna plamenica uručena je Bojanu Hrepevniku, članu Gasilske Zveze Slovenije i tajniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah, dok je srebrnu vatrogasnu medalju primio Martin Kidrič, član Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i istinski prijatelj hrvatskih vatrogasaca. Medalju za međunarodnu suradnju primio je Alojz Tirgušek, počasni poveljnik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i jedan od inicijatora ove međunarodne suradnje vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije i gasilca iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah.

Milijun kuna

– Nesreće i katastrofe ne poznaju granice i zbog toga mi je iznimno drago što zagorski i slovenski vatrogasci imaju tako dobru suradnju već dugi niz godina, koja se manifestira kroz zajedničke vježbe i, prema potrebi, intervencije. Zahvalio bih svima koji su pokrenuli tu prekograničnu suradnju, koja traje već 18 godina, i svima vama koji sudjelujete u tome. Na sreću, puno intervencija nije bilo, zbog čega sam iznimno sretan, ali ne sumnjamo u vašu spremu, koja je na zavidnoj razini – rekao je pritom zagorski dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek, najavivši da će Krapinsko – zagorska županija u 2018. godini iz proračuna za vatrogastvo izdvojiti milijun kuna.
Vatrogascima je dobrodošlicu poželio i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba