“I MOJ GRAD SVIJETLI ZA VUKOVAR”

U znak sjećanja na žrtvu grada heroja, u Krapini će se zapaliti svijeće, a potom i prikazati film “Ovčara – neispričana priča”

Objavljeno: 16.11.2017. JJ

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, kod Paviljona u Parku Matice hrvatske u Krapini, u petak s početkom u 17 sati, simbolično će se zapaliti svijeće uz misao ,,I moj grad svijetli za Vukovar”‘, a nakon toga će u 18 sati u Kinu Krapina biti prikazan dokumentarni film “Ovčara – neispričana priča”, pod pokroviteljstvom Nacionalnog sindikata policije, Grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta Krapina. U ovom dokumentarnom filmu o vukovarskoj tragediji ispričana je priča o stratištu na kojem je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati poslijepodne do jedan sat u noći ubijeno 276 ljudi, dok se za njih 76 još uvijek traga, a otkriveni su i neki dosad nepoznati podaci. Poznato je da je najmlađa žrtva imala 16 godina, a najstarija 84.
Film su temelji na crtežima, dokumentima i fotografijama te na rekonstruirajućim pričama, ali i svjedočanstvima trojice muškaraca koji su preživjeli Ovčaru – Vilima Karlovića, Dragutina Berghofera i Hajdara Dodaja. Ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba