Lovačka udruga Krapina svetom misom, a potom i svečanom večerom, proslavila blagdan svetog Huberta

Krapinski lovci povodom dana svog zaštitnika na poklon dobili skulpture sv. Huberta i sv. Barbare

Objavljeno: 07.11.2017. Alen Brodar

Krapinski lovci, okupljeni u Lovačku udrugu Krapina, jednu od najstarijih u Krapinsko – zagorskoj županiji, koja ove godine slavi 104. rođendan, u petak su proslavili dan sv. Huberta, zaštitnika lovaca.

Lovački gulaš

Okupili su se najprije na svetoj misi u krapinskoj župnoj crkvi sv. Nikole, koju je predvodio župnik Tomica Šestak, a nakon misnog slavlja, uputili su se u 93 godine stari lovački dom u Strahinju Krapinskom, gdje je bila pripremljena večera, u organizaciji Izvršnog odbora udruge, na čelu s njenim predsjednikom, Ivanom Puljekom. Bio je tu neizostavni lovački gulaš i roštilj, uz dakako, dobru zagorsku kapljicu.
– Posebno nam je drago što su nam se na večeri pridružili gradonačelnik i dogradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović i Branko Varjačić te gospodin Labaš, koji nam je poklonio svoje skulpture sv. Huberta, zaštitnika lovaca i sv. Barbare, zaštitnice rudara, kao i krapinski župnik Tomica Šestak, koji ih je tom prigodom i blagoslovio, za što mu se ovim putem također zahvaljujem – rekao je predsjednik LU Krapina, Ivan Puljek.

Iskusni lovci

Lovačka udruga Krapina danas inače broji 55 aktivnih članova, sve iskusnih lovaca, koji se rado, iako ne uvijek svi, nedjeljom okupljaju i zajedno kreću u lov na fazane, zečeve, divlje patke, divlje svinje, srneću divljač, ili pak predatore – lisice, čagljeve i kune, ovisno o tome na koje je životinje otvorena sezona lova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba