Završio projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”

Zabočki Crveni križ podijelio 939 paketa hrane i 320 paketa higijene vrijednih 92.806 kuna

Objavljeno: 03.08.2017. Alen Brodar

 

Gradsko društvo Crvenog Križa Zabok je kao jedan od 26 partnera Hrvatskog Crvenog Križa sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji s partnerom na projektu – Centrom za socijalnu skrb Zabok i u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, proteklih godinu dana provodilo projekt HCK-FEAD. Tijekom tog razdoblja Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je organiziralo tri podjele paketa hrane i jednu podjelu paketa higijene.

Kriteriji za podjelu

Na popisu osoba koje su mogle dobiti besplatne pakete hrane i higijene nalazili su se korisnici zajamčene minimalne naknade, obitelji s troje i više djece ispod 18 godina – čija ukupna mjesečna primanja nisu prelazila 5.705 kuna, samohrani roditelji te osobe starije od 65 godina, čija mjesečna primanja nisu prelazila prag od 1500 kuna za samačko domaćinstvo, odnosno 2000 kuna za dvočlano kućanstvo, s time da korisnici projekta nisu smjeli imati sklopljen ugovor o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju. Podijeljeno je 1259 paketa vrijednih 92.806 kuna, od čega 939 paketa hrane vrijednih 77.892 kune i 320 paketa higijene vrijednih 14.914 kuna, a korisnicima projekta koji zbog zdravstvenih razloga svoje pakete hrane i higijene nisu mogli preuzeti na mjestima raspodjele u Zaboku i Bedekovčini, paketi su dostavljeni do kućnog praga.
Projekt je financirao Europski socijalni fond, a cilj mu je bio ublažiti najgore oblike siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to u obliku hrane i higijene. GDCK Zabok je projektom obuhvatio s područja Grada Zaboka i općina: Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Suradnja s JLS

– Provodeći projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”, GDCK Zabok još se jednom potvrdio kao odgovoran i kvalitetan partner Jedinicama lokalne samouprave s područja svojeg djelovanja, a planira se i nastavak projekta HCK-FEAD.
Izrazito dobra suradnja s jedinicama lokalne samouprave, Centrom za socijalnu skrb Zabok i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje nastavit će se i u budućnosti, realizacijom partnerstva na različitim, nadolazećim projektima koji će biti namijenjeni osiguranju kvalitetnijih životnih uvjeta za one najugroženije između nas, najsiromašnije od siromašnih, kao i za bolesne, starije osobe – rekli su u GDCK Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba