DJEČJI FORUM ZABOK SUDJELOVAO NA 19. SUSRETU DJEČJIH FORUMA HRVATSKE

Ana, Katarina i Lana u Hrvatskom saboru ukazale na potrebu uvođenja zdrave prehrane u škole

Objavljeno: 06.07.2017. zagorjeinternational

Savez društava Naša djeca Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Udruge gradova, od 2. do 4. srpnja organizirao je 19. Susret Dječjih foruma Hrvatske koji se održao u Zagrebu u okviru projekta “Dječji forumi u prilog promicanju i ostvarivanju prava djeteta”. Na Susretu je sudjelovalo 12 Dječjih foruma iz cijele Hrvatske u raznim radionicama i aktivnostima koje se bave tematikom dječjih prava. Cilj Susreta bio je godišnja prezentacija radionica Dječjih foruma iz gradova i općina s ciljem prenošenja znanja i aktivnosti usvojenih aktivnim sudjelovanjem u Dječjim forumima.

“Potraga za blagom”

Na trodnevnom susretu u Zagrebu sudjelovali su predstavnici Dječjih foruma iz Banove Jaruge, Bjelovara, Čakovca, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Preloga, Slatine, Varaždina i Zaboka.
Kroz zajedničko druženje, forumašice i forumaši sudjelovali su u interaktivnoj šetnji – igri “U potrazi za blagom – tko sve zna dječja prava” kroz koju su djeca pronašla, posjetila i upoznala institucije nadležne za ostvarivanje prava djece, pa su tako posjetili Kuću Europe, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Vladu RH, gdje su ih dočekali predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Savez DND-a Hrvatske. Na kraju potrage djeca su posjetila Ured pravobraniteljice za djecu te pravobraniteljici Ivani Milas Klarić predstavili svoj rad i projekte kojima se bave u svojim lokalnim sredinama.

Različita izlaganja

Posljednjeg dana Susreta, 4. srpnja, Dječji forumi posjetili su Hrvatski sabor te je ove godine sa zastupnicima u Hrvatskom saboru održana 12. sjednica predstavnika Dječjih foruma. Domaćin susreta u Saboru RH bio je Odbor za obitelj, mlade i sport, a na sjednici su svi Dječji forumi održali izlaganje o različitim temama kojima se bave u svojim sredinama kako bi poboljšali živote djece i kako bi se poštovala dječja prava u lokalnoj zajednici, a i šire. Društvo Naša djeca Zabok predstavljale su članice Dječjeg foruma Ana Grah, Katarina Ravlić i Lana Repovečki, koje su za ovaj susret pripremile voditeljice Jana Borovčak, Neda Novosel i Jasenka Borovčak. Zabočke su forumašice predstavile temu “Pravo na zdravu prehranu” te prisutnim saborskim zastupnicima i predstavnicima Ministarstava ukazale na što hitniju potrebu uvođenja zdrave prehrane u školske jelovnike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter