INVESTICIJA HRVATSKIH CESTA VRIJEDNA VIŠE OD 15 MILIJUNA KUNA

Obnovljeno 3,5 kilometara državne ceste Pregrada – Hum na Sutli

Objavljeno: 06.07.2017. JJ

Završeni su radovi u sklopu prve faze sanacije državne ceste D206 (Pregrada – Hum na Sutli), u duljini zahvata otprilike 3,5 kilometara. U tijeku je postavljanje prometne signalizacije te određene aktivnosti na prilazima, gdje se uređuju detalji, dok će pokos (odron) biti izveden preko natječaja koji je trenutno u postupku. U sklopu projekta, ostale su nezavršene dvije poddionice zbog neriješenih imovinsko – pravnih odnosa. Po njihovom rješavanju, radovi će moći biti izvedeni i na navedenom dijelu.
Vrijednost projekta sanacije ceste iznosi 15.738.206,17 kuna (bez PDV-a), a riječ je o investiciji Hrvatskih cesta. Radove je izvela tvrtka Zagorje gradnja d.o.o.
Ovim projektom, uklonjeni su svi nedostaci dionice te ceste – obradila se nedovoljna širina kolnika, te je pojačana kolnička konstrukcija, što je izuzetno važno iz vida održivosti same infrastrukture. Riješeni su problemi svih poprečnih pješačkih tokova u zoni izgradnje pješačke staze, te uzdužnih u zoni autobusnih ugibališta, raskrižja, kolnih ulaza i sličnih sadržaja, kao i bankina, pokosa i odvodnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba