ČAK OSAM DRŽAVNIH TAJNIKA STIGLO U LOBOR, KAKO BI PRUŽILO PODRŠKU NESTRANAČKOJ KANDIDATKINJI ZA NAČELNICU LJUBICI JEMBRIH

M. Mađerić: Kao predsjednica Udruge “Sveta Ana”, Ljubica je učinila čudo, kada je iz EU fondova povukla 1,3 milijuna kuna

Objavljeno: 02.06.2017. Jelena Jazbec

Čak osam državnih tajnika stiglo je u Lobor, kako bi pružilo podršku nestranačkoj kandidatkinji za načelnicu Ljubici Jembrih. Uz predizborni skup, održan je i Okrugli stol, na kojem se raspravljalo o potencijalima općine Lobor.
– Jučer sam, na poziv kandidatkinje za načelnicu Ljubice Jembrih, obišao nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a danas smo se okupili ovdje kako bismo u okviru Okruglog stola definirali potencijale općine Lobor, za budući razvoj gospodarstva i poljoprivrede. Najveći potencijal kojim općina raspolaže svakako je razvoj vinarstva i vinogradarstva, ali i stočarska proizvodnja. Posjetio sam jučer dva obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem goveda. Ministarstvo poljoprivrede sa svojim novim mjerama u proteklih šest mjeseci omogućuje svim hrvatskim poljoprivrednim gospodarstvima da stvore pretpostavke za svoj razvoj – rekao je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Poduzetnička zona

Snažnu podršku Ljubici Jembrih pružila je i Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
– Naše Ministarstvo snažno podupire rad dviju loborskih udruga – to su kućna pomoć i Udruga “Sveta Ana”. Tu posebno želim istaknuti osobni angažman gospođe Ljubice Jembrih, predsjednice udruge, koja je doista učinila čudo posljednjih godina u radu udruge, o čemu najbolje svjedoči činjenica da je sama prijavila projekt na natječaj Europskog socijalnog fonda i povukla 1.300.000 kuna, kojima se financira 12 asistenata za osobe s teškim invaliditetom – rekla je Mađerić.
Mario Antonić, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta istaknuo je kako je uvjeren da njegovo Ministarstvo može dati veliki doprinos pri uređenju poduzetničke zone, te da je siguran da bi uređenje te zone stvorilo preduvjete za privlačenje dobrih investicija, a samim time i otvaranje novih radnih mjesta.
Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek uvjeren je u pobjedu Ljubice Jembrih u drugom krugu lokalnih izbora.
– Ljubica je prije svega jedna divna osoba koja se dokazala svojim životnim putom, radom u najtežim mogućim okolnostima, brinući se za djecu s posebnim potrebama, i na taj način je obilježila ne samo Lobor, nego i cijelu Krapinsko – zagorsku županiju. Sada je u životnom razdoblju kada se iza nje nalazi niz uspješno realiziranih projekata i danas je daleko najbolje rješenje za Lobor. Nije stranačka kandidatkinja, ali meni je čast kao predsjedniku zagorskog HDZ-a što kao stranka možemo dati podršku takvoj ženi i uvjeren sam da će biti načelnica općine Lobor – rekao je Tušek.

Entuzijazam i volja za rad

Ljubica Jembrih zahvalila je svim mještanima Lobora koji su joj pružili podršku i dali svoj glas u prvom krugu izbora.
– Ovaj drugi dio kampanje temeljili su na izravnom susretu s građanima, predstavljali smo svoj program, svoje kvalitete, potporu Vlade RH, koja maksimalno podržava naš program, a to je ono što nama treba. Lobor treba povući novac iz EU fondova, treba ostvariti suradnju s resornim ministarstvima, i pokrenuti kapitalne projekte. Vjerujem da će građani prepoznati naš entuzijazam i volju za rad, te našu sposobnost i dosadašnje rezultate – zaključila je Jembrih.
Lobor su, između ostalih, posjetili i Nikolina Brnjac, državna tajnica iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Marko Palić, državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te izaslanik predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te Katarina Ivanković – Knežević, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba