Nakon 16-godišnje vladavine načelnika Željka Kodrnje

Dvije kandidatkinje istog prezimena u utrci za “prvu ženu” Zagorskih Sela

Objavljeno: 07.05.2017. mladenmandic

Iako se najavljivalo kako će Zagorska Sela, nakon 16-godišnje vladavine Željka Kodrnje, imati samo jednu kandidatkinju za općinsku načelnicu, nestranačku Kseniju Krivec Jurak, ona je ipak dobila svoju protukandidatkinju – Lidiju Jurak, koja se također kandidira kao nezavisna. Lidija Jurak ima 38 godina, udana je i majka je dviju djevojčica od 15 i 12 godina. Po zanimanju je tehničarka poštanskog i telekomunikacijskog prometa i ekonomistkinja, a već 16 godina radi u upravi jednog privatnog poduzeća na poslovima ugovaranja, nabave i prodaje. Kandidatkinja za njezinu zamjenicu je Maja Harapin, koja bi u lipnju trebala postati magistra ekonomije.

Glavni ciljevi

– Glavni ciljevi za iduće četiri godine mandata bit će mi financiranje udžbenika učenicima samohranih roditelja i roditelja slabijeg imovinskog stanja, izgradnja mrtvačnice u Zagorskim Selima, razvrstavanje ceste Gornji Škrnik – Zagorska Sela iz općinske u lokalnu cestu, pomoć mještanima kod većih zahvata prilikom uređenja prilaznih puteva i sanacija klizišta kao i ponovno “buđenje” socijalnog programa “Pomoć u kući” te provedba projekata sufinanciranja iz fondova EU. Najbitnije je da se na razvoj općine gleda jednakomjerno za cijelo područje, da se osvrnemo i na krajnje rubne dijelove, a ne samo na njeno središte. Podršku u kandidaturi ponajprije imam od obitelji i prijatelja, mještana naše općine koji su uključeni u razne udruge. Trudit ćemo se pružiti potporu i pomoć svakom građaninu koji nam se obrati, jer općina nije samo institucija, već su to svi građani, a zadovoljstvo građana vodi ka uspjehu, ostanku stanovništva i opstojanju općine – rekla je Lidija Jurak.
Njezina protukandidatkinja Ksenija Krivec Jurak 40-godišnja je magistra socijalnog rada koja 15 godina radi u Domu za odrasle osobe Bidružica kraj Desinića. Udana je i majka triju djevojčica. Kandidat za njezina zamjenika bit će Mirko Maček.

Zadržati mlade

– Općina Zagorska Sela je mjesto bogate tradicije, vrijednih i ponosnih ljudi. To je danas mala, ali lijepo uređena općina prihvatljiva svima za ugodan i miran život. Od 2001. godine, kada je voljom birača izabrana Nezavisna lista nositelja Željka Kodrnje, čiju podršku imam, općina Zagorska Sela je iz krize i financijske blokade postala mjesto kojeg ljudi poštuju i vole. Suočeni s lošom demografskom slikom, prioritet nam je zadržati mlade ljude na našem području. Moj tim i ja planiramo to učiniti mjerama pronatalitetne politike, povećavanjem jednokratne naknade za svako novorođenče, te sufinanciranjem i financiranjem školovanja djece i studenata. Planiramo omogućiti i kvalitetan život za naše stare i nemoćne mještane koji čine velik broj stanovništva općine te sa stručnim i kompetentnim članovima povući novac iz EU fondova – rekla je Ksenija Krivec Jurak.
Dodaju da su projekti koje planiraju ugradnja energetski učinkovite javne rasvjete, rekonstrukcija državne ceste Zagorska Sela – Kumrovec te Harina Zlaka – Luka Poljanska – Bratkovec, pomoć u kući starijim osobama, u sklopu socijalnog fonda “Zaželi”, rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za izgradnju mrtvačnice u Zagorskim Selima, za koju je uz Poljanu Sutlansku odobren novac za sufinanciranje nabave rashladnih komora, te revitalizacija Sutlanskog jezera i uređenje korita rijeke Sutle.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba