Stigla prestižna nagrada UNICEF-a

Sonji Borovčak priznanje “Prijateljica generacijama djece”

Objavljeno: 29.12.2016. Alen Brodar

Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske dobila je prestižno priznanje UNICEF-a, “Prijateljica generacijama djece”.

Naime, sredinom prosinca 2016. godine Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizirao je u Zagrebu svečanost na kojoj je proslavljen 70. rođendan te organizacije, na kojem su vodećim domaćim stručnjacima i zagovornicima za prava djece dodijeljena UNICEF-ova priznanja za doprinos skrbi o djeci Prijatelj/Prijateljica generacijama djece. Među dobitnicima priznanja je i Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, a osim nje, priznanje su dobili i dr. Julije Meštrović, Jasenka Pregrad, Erika Spirić i Stana Vereš.

Sonja Borovčak za svoju dugogodišnju skrb o djeci kao predsjednica DND-a Zabok, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, saborska zastupnica i županica Krapinsko-zagorske županije, prepoznata je od strane UNICEF-a, kao osoba koja je utjecala na važne promjene za dobrobit djece što je i cilj da lokalne zajednice skrbe na najbolji mogući način o djeci. Upravo svojim radom i postignućima kroz organizacije civilnog društva i regionalnu samoupravu pokazala je kako je važno da djeca u svojim zajednicama i sredinama bez obzira gdje žive dobe svu skrb koja im je potrebna za sigurno i bezbrižno odrastanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba