Mali jubilej

Klanječka “Japica” proslavila svoj deseti rođendan

Objavljeno: 12.12.2016. mladenmandic

Jedna od najbrojnijih i najaktivnijih ekoloških udruga u Krapinsko – zagorskoj županiji, klanječka “Japica”, obilježila je svoj deseti rođendan. Članovi Udruge u ugodnom društvu svojih uzvanika i gostiju, okupili su se u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice, na svečanoj skupštini, kako bi se prisjetili mnogobrojnih aktivnosti koje su u proteklom desetljeću doprinijele razvoju ekološke svijesti građana Klanjca i očuvanju okoliša.

Proširenje pojasa

Predsjednica Mirjana Štih sažela je mnogobrojne aktivnosti u vrlo zanimljivo i fotografijama popraćeno izlaganje od osnivanje udruge, projekta eko staze na Cesarskoj gori, koji se od školskog projekta zainteresiranih učenika pretvorio u inicijativu za proširenje zaštićenog područja prirode, do uspješne suradnje s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, koja je učinila sve potrebno da se pojas zaštite proširi na velik dio Cesarske i Risvičke gore te doline Sutle. U proteklih deset godina, istaknuto je, uz održavanje i obilježavanje eko staze, velika je pažnja posvećena edukativnim programima za djecu i odrasle, održana su mnogobrojna stručna predavanja i eko kvizovi, organizirani izleti u parkove prirode širom Hrvatske i u one dijelove koji imaju kvalitetan i razvijen odnos prema zaštiti prirode.

“Pinklec na rame”

Jedna od najbolje prihvaćenih aktivnosti, bio je program kojeg je osmislila i inicirala Brankica Greblički, pod nazivom “Pinklec na rame i put pod noge”. Riječ je o organiziranim šetnjama članova udruge i građana klanječkim krajem. Posebno je istaknuta i izvrsna suradnja s ostalim klanječkim udrugama. Skupština je popraćena i izložbom fotografija Vitomira Zamude koja prati rad udruge tijekom proteklih deset godina. Svečanoj atmosferi pridonijeli su i folklorna pjevačka skupina KUD-a “Antun Mihanović”, dramska skupina PŠ Lučelnica, Tamburaški sastav “Ekipa”, a posebno iznenađenje bila je i rođendanska torta, za koju se pobrinuo inicijator osnivanja ove vrijedne udruge, Željko Kolar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba