Uz 24. studenoga

Kumrovčani jučer obilježili Dan općine

Objavljeno: 25.11.2016. mladenmandic

Uz 24. studenoga, dan kada je 1935. godine, na stotu godišnjicu objave pjesme “Horvatska domovina” Društvo “Braća hrvatskog zmaja”, podignulo spomenik hrvatskoj himni “Lijepoj našoj” u Zelenjaku, u Kumrovcu je jučer obilježen Dan općine. Nakon pozdrava općinskog načelnika Dragutina Ulame, župan Željko Kolar izdvojio je Kumrovec kao jednu od općina na području županije koja ima najveći kapacitet za brzi razvoj.
– Ovdje se u proteklom razdoblju strašno puno napravilo, što se osobito vidi na području infrastrukture – istaknuo je župan Kolar i izrazio nezadovoljstvo najavljenim oduzimanjem izvornog novca lokalnoj samoupravi u sklopu porezne reforme.
Dobitnici ovogodišnjih općinskih priznanja su reklamna agencija Imago Damira Ciglara, Damir Dugonjivec, predsjednik Mjesnog odbora Donji Škrnik, Sanja Vuk, za uzgoj pasa, i Štefica Iveković, kao najbolja hrvatska prodavačica u akciji “Ključ uspjeha u turizmu”. Općinske zahvalnice dobili su Komunalno poduzeće Zelenjak te saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić za prometnu infrastrukturu. U programu na svečanoj sjednici nastupila je Muška pjevačka skupina BRV. Nakon sjednice, položen je vijenac kraj spomenika “Lijepoj našoj” u Zelenjaku, a druženje je potom nastavljeno u restoranu Zelenjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba