Veliki slavljenički koncert

Načelnik Jutriša za deseti rođendan članice Sotelije nagradio letom balonom nad Zagorjem

Objavljeno: 24.11.2016. mladenmandic

U sklopu ovogodišnjeg “Humfejsta”, u kinodvorani u Huma na Sutli, članice Ženskog vokalnog ansambla Sotelia prigodnim koncertom obilježile su svojih deset godina djelovanja. ŽVA Sotelia djeluju u KUD-u Rikarda Jorgovanića od 2006. godine, i u tih desetak godina postala je jedna od vodećih vokalnih skupina koja djeluje na području Hrvatskog zagorja, ali i šire. U tom su razdoblju dva puta proglašene najboljim vokalnim sastavom u Hrvatskoj na smotrama malih vokalnih sastava.

Općinska nagrada

Ove godine, članice Sotelije su dobitnice općinske nagrade Huma na Sutli, koja se dodjeljuje za osobite zasluge u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti od posebnog značaja za Općinu. Za njihov veliki uspjeh, posebno je zaslužan umjetnički voditelj Siniša Miklaužić. Na svom jubilarnom koncertu, članice Sotelije su ugostile izvođače s kojima su često surađivale i zajednički nastupale – Klapu Kmete, Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan, te Dinu i Karlu Miklaužić. Općinski načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša sve je članice posebno razveselio svojom čestitkom, koja je osim buketa cvijeća, sadržavala i bon za let balonom Balon kluba Zagreb iznad Zagorja.

Dva nosača zvuka

Inače, Sotelia je do sada izdale dva nosača zvuka na kojima su obrade kajkavskih pjesama te pjesme na humskom izričaju, a čije stihove je napisala jedna od članica Sotelije, Grozdana Drašković. Skupinu Sotelia danas čine Grozdana Drašković, Tamara Jutriša Tesla, Jelena Miklaužić, Maja Miklaužić Vahtarić, Silva Miklaužić, Anamarija Klasić, Anita Križanec, Mirjana Očko, Nika Papeš, Lorena Papeš i Sandra Kokir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba