GORNJA ŠEMNICA

Područna škola dobila novo krovište i krov

Objavljeno: 14.11.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je Područnu školu u Gornjoj Šemnici, gdje je nedavno završena pola milijuna kuna vrijedna obnova krovišta i krova. Prilikom obilaska, istaknuo je da je krovište Područne škole bilo dotrajalo, te da je obnova bila nužna.
– Krapinsko – zagorska županija projekt obnove krovišta prijavila je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nažalost, projekt nije prošao, ali s obzirom na stanje krovišta, odlučili smo krenuti u realizaciju radova, bez obzira hoćemo li uspjeti do kraja godine privući novac iz resornog ministarstva ili ne. Više nismo mogli čekati, jer je krov curio krov na sve strane. Radovi su završeni i sada se sljedećih 30 godina ne treba brinuti oko toga hoće li krov prokišnjavati ili ne. Radovi su vrijedni 493 tisuća kuna s PDV–om, odnosno s nadzorom 508 tisuća kuna – rekao je Kolar.

Obnovljena i kuhinja

– Uložili smo i 20 tisuća kuna u školsku kuhinju po standardima HACCP – a. Ovo je područna škola koja ima perspektivu. Imamo područnih škola s po troje, sedmero, devetero učenika, a ova škola ima 24 učenika i sigurni smo da ovu investiciju zaslužuje i mjesto i škola. S druge strane, Općina Radoboj jedna je od općina koja je čitavo vrijeme ulagala daleko najviše vlastitog novca u osnovnu i područne škole i to je bio dodatni okidač da se odlučimo na ovu investiciju. Kad već načelnik Topolovec sa svojom ekipom vodi o školi brigu i uplaćuje novac iz općinskog proračuna, što mu nije zakonska obaveza, onda je red da i mi u Županiji damo prednost takvim općinama, koje svojim ulaganjima i primjerom pokazuju da im je stalo do djece – dodao je Kolar.

Ulaganje u djecu

Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec istaknuo je kako je u Područnoj školi prije dvije godine zajedničkim ulaganjima Općine i Županije promijenjena stolarija i uvedeno centralno grijanje te su stvoreni adekvatni uvjeti za rad.
– Krenula je i izgradnja dječjeg vrtića u Radoboju, Općina daje i besplatne udžbenike za sve polaznike osnovne škole, trudimo se zadržati mlade ljude. Dosad smo puno ulagali u infrastrukturu škola, energetski ih obnavljali, no zbog smanjenja proračuna ove godine, nismo mogli ići u investiciju obnove krovišta, stoga zahvaljujemo Županiji što je pomogla prilikom sanacije krovišta – istaknuo je Topolovec.
U obilasku škole bila je i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba