PU krapinsko – zagorska

Od danas do ponedjeljka akcija pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača

Objavljeno: 11.11.2016. mladenmandic

Kako je Krapinsko – zagorska županija poznata po velikom broju vinara, vinogradara i ugostiteljskih objekata, koji će sa svojim gostima i ove godine obilježavati narodni običaj krštenja mošta ili Martinja, ovog vikenda očekuje se veći broj sudionika koji će u tim slavljima konzumirati alkoholna pića.

Visoke kazne

Stoga će PU krapinsko – zagorska, kao i sve ostale PU u Hrvatskoj, od danas do ponedjeljka pojačano provoditi mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu. U cilju preveniranja vožnje te pješačenja pod utjecajem alkohola, zagorska PU upućuje apel da se vozači suzdrže od ispijanja alkoholnih pića, odnosno da poštuju prometne propise. Sankcije za vožnju pod utjecajem alkohola kreću se od 700 do 15 tisuća kuna i izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Apeliraju da se u društvima odrede vozači koji neće konzumirati alkoholna pića i koji će svoje prijatelje sigurno dovesti svojim kućama, ili da se dogovori neka druga vrsta prijevoza, a vozači koji će ipak piti alkoholna pića, da se suzdrže od vožnje u takvom stanju, jer vožnjom u pijanom stanju ne ugrožavaju samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.

Upozorenje i pješacima

Policija savjetuje i pješake da se suzdrže od pješačenja u alkoholiziranom stanju, jer i oni u takvom stanju ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost. Skreću i pozornost na činjenicu da je u gotovo svakoj četvrtoj prometnoj nesreći prisutan utjecaj alkohola kao sekundarni uzrok nastajanja prometnih nesreća, a u takvim prometnim nesrećama nastaju i najteže posljedice za život i zdravlje ljudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba