Hrvatska stranka svih kajkavaca

Mirjana Kolarek Karakaš istaknuta kao kandidatkinja za buduću varaždinsku gradonačelnicu

Objavljeno: 09.11.2016. mladenmandic

U Varaždinu su održane osnivačke skupštine Hrvatske stranke svih kajkavaca za četiri varaždinska mjesna odbora, kako kažu, da bi se i u tom kraju očuvao „kaj“. Predsjednik HSSK-a Nedjeljko Babić i njegov zamjenik Mirko Šivalec, istakli su kako se nikad ne smije zaboraviti da je prvi govor u Hrvatskom saboru održan na kajkavskom dijalektu i da su velikani naše književnosti pisali na kajkavskom.

Ne se sramiti podrijetla

– Ne smijemo se sramiti svojeg podrijetla niti jezika kojim govorimo. Narod bez jezika je kao hrast bez korijena. I najjači će se srušiti. Konačni cilj nam je podići kvalitetu života svih naših sugrađana, neovisno kojim dijalektom govorili. Važno je da zastupaju poštovanje, uvažavanje i poštivanje pravih vrijednosti koje određuju život dostojan čovjeka – istaknuo je Nedjeljko Babić dodavši kako je otvorio vrata svim istomišljenicima da se priključe velikoj obitelji malih ljudi kako bi zajedno oblikovali bolju budućnost, a osnovni cilj je ujedinjenje svih kajkavaca.
Na skupštinama su izabrani i dužnosnici stranke.

Predsjednici mjesnih odbora

U Trećem mjesnom odboru predsjednik je Miro Dragović, a zamjenik Drago Crnov, u Četvrtom predsjednik je Miroslav Hudjek, a zamjenica Vesna Loparić, u Šestom predsjednik je Željko Lukinić, a zamjenik Neven Kovač, a u Sedmom MO predsjednica je Mirjana Kolarek Karakaš, a zamjenica Sara Lončarić. Mirjane Kolarek Karakaš istaknuta je u ime stranke i kao kandidatkinja za buduću varaždinsku gradonačelnicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba