Radovi u općini Budinščina

Asfaltirane ceste, uređen Društveni dom u naselju Pece i čekaonica ambulante

Objavljeno: 08.11.2016. Jelena Jazbec

Asfaltirane su nerazvrstane ceste u pet mjesnih odbora na području općine Budinščina: Pece, Zajezda, Krapinica, Prepuštovec i Budinščina. Izvođač radova bilo je poduzeće Colas Hrvatska iz Varaždina, a ukupna vrijednost radova iznosila je 873.406 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo je 201 tisuću kuna, a ostatak Općina Budinščina.

Postavljena stolarija

Nastavljeni su radovi na uređenju Društvenog doma u naselju Pece. Nakon što je prošle godine zgrada dobila krov te je većim dijelom postavljena stolarija, ove su godine izvedeni elektromontažni radovi i vodovodne instalacije, nakon čega je postavljena preostala stolarija – ulazna vrata, prozor na kuhinji i tri manja prozora na sanitarni čvor. Izvođač radova bilo je poduzeće Žeger iz Podruta, a vrijednost radova iznosila je devet tisuća kuna. U sklopu unutarnjeg uređenja, ožbukani su zidovi sale, kuhinje i sanitarnog čvora, s pripremom za bojanje i montiranje gipskartonskih ploča na stropove. Građevinski materijal osigurala je Općina, a gipskartonske ploče s profilima poduzeće Punek Gradnja, koje je ujedno i izvodilo radove. Vrijednost radova bila je oko 28 tisuća kuna.

Novi namještaj

U potpunosti je obnovljena i čekaonica obiteljske i dentalne medicine u Budinščini. Ugrađeni su prozori na pročelju čekaonice, u vrijednosti sedam tisuća kuna. Općina je s 2400 kuna financirala bojanje zidova, cijevi i radijatora, a nabavljeno je i 20 stolaca, stolić i dvije vješalice, u vrijednosti 8500 kuna.
Novouređenu čekaonicu obišli su ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan i načelnik Hercigonja. Tom prigodom, načelnik je najavio nastavak radova u ambulanti – zamjenu ulaznih vrata na zgradi, postavljanje dvije – tri nove klupe ispred ambulante te priključenje objekta na sustav Zagorskog vodovoda. Navedeni radovi trebali bi se realizirati početkom sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba