Masterplan prometnog sustava

Ubuduće jednom kartom od Zagorskih Sela do Zagreba

Objavljeno: 04.11.2016. mladenmandic

Kako bi se poboljšala kvaliteta javnog prometa, Krapinsko – zagorska županija inicirala je u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom niz aktivnosti. Kao jedna od najznačajnijih mjera za poboljšanje postojećeg sustava prometa, predložen je integrirani sustav. Zbog toga je osnovano trgovačko društvo “Integrirani promet Zagrebačkog područja” d.o.o. Integrirani sustav najveće prednosti donosi putnicima koji dobivaju sustavnu prometnu povezanost mrežom linija javnog prijevoza, jedinstven sustav informiranja, jedinstven prodajni sustav, te skraćivanje vremena putovanja i što je najvažnije smanjenje cijene vozne karte. Procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 145 milijuna eura.

Prva faza

Od najznačajnijih aktivnosti izdvaja se izrada prve faze Master plana kao cjelovitog razvojnog dokumenta koji je preduvjet za realizaciju konkretnih mjera i projekata. Vrijednost izrade prve faze Master plana iznosi 11,2 milijuna kuna s PDV-om, dok savjetodavne usluge na vođenju i administriranju projekta iznose 873.568 kuna, što sveukupno iznosi više od 12 milijuna kuna. Nakon provedenog postupka javne nabave, za izrađivača prve faze Masterplana odabrana je Zajednica ponuditelja Trames Consultants & Ramboll Danmark. Tijekom 2017. planira se pokretanje postupka javne nabave za drugu fazu Master plana čija se izrada planira započeti krajem 2017. godine, a vrijednost mu je šest milijuna kuna, a nakon toga i pokretanje treće faze.

Zagorski udio 15 posto

Zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek rekao je kako je cjelokupni projekt integriranog prijevoza započeo još 2006. godine, a radi se o projektu kojeg imaju neki veći gradovi poput primjerice Frankfurta. Tim projektom dodao je, žitelji primjerice Zagorskih Sela moći će s jednom kartom doći u Zagreb. Udio Krapinsko – zagorske županije u projektu bit će 15 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba