Hrvatske ceste

Evo kada će završiti radovi na državnoj cesti Valentinovo – Petrovsko

Objavljeno: 20.10.2016. mladenmandic

Mještani općine Petrovskog i okolnih naselja, ovih nas dana zovu i pitaju kada će napokon biti završeni radovi na projektu obnove državne ceste D206 Valentinovo – Petrovsko. Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta rekla nam je kako su radovi u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna u tijeku.

Kompletna obnova

– Predmetna dionica ceste podijeljena je na dvije poddionice, te su slijedom toga ishođene i dvije građevinske dozvole. Izvođač radova je tvrtka Viadukt, a investitor Hrvatske ceste. Projekt podrazumijeva kompletnu obnovu u duljini zahvata od osam kilometara, a ona uključuje rekonstrukciju trase tako da se cesta proširuje, te se uz rekonstrukciju rješavaju i sva značajnija raskrižja. Isto tako, izvode se radovi na izmještanju instalacija te sanacija klizišta i odrona. Obnova uključuje i pješačke staze, autobusna ugibališta, te rješavanje odvodnje – rekla nam je Pajić.

Neslaganje katastra

Na drugoj poddionici, trenutno su u tijeku planovi za uvođenje izvoditelja u posjed zemljišta.
– Kako do 1. lipnja, usprkos trudu, nisu mogli biti realizirani ti radovi, zatražen je rebalans dinamičkog plana izvođenja radova, s krajnjim rokom dovršetka radova do kraja studenog. Napominjemo kako je problem druge poddionice isključivo neslaganje katastra sa stvarnim stanjem na terenu – otkrila nam je Pajić, dodavši kako bi svi radovi na projektu rekonstrukcije ceste Valentinovo – Petrovsko trebali biti završeni krajem studenog ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba