“Artslast” u Tuheljskim Toplicama

Trijumfirali učenici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora

Objavljeno: 12.10.2016. Jelena Jazbec

Proglašenjem pobjednika “Artslasta”, natjecanja učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola s područja Alpe – Jadran i zemalja bivše Jugoslavije, te dodjelom priznanja, danas je u Termama Tuhelj završio peti po redu “Interslast”, internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

Pobjedu je odnijela ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora, koja će otići na Svjetsko juniorsko natjecanje slastičara u Italiju sljedeće godine. Drugo mjesto pripalo je Srednjoj strukovnoj školi Vrnjačka Banja iz Srbije, a treće mjesto osvojila je ekipa iz Češke.

U dva dana, posjetitelji “Interslasta” uživali su u brojnim slasticama, tortama, kolačima i 40-ak vrsta sladoleda koje su u Tuheljskim Toplicama predstavili izlagači iz 11 zemalja svijeta i triju hrvatskih županija. U jučerašnjem natjecanju “Interslast”, trijumfirala je Zagorka Štefica Gulija, vlasnica slastičarne Torte i kolači “Tri užitka” iz Bedekovčine. Ona se u obje kategorije – torte i kolači – okitila zlatom, osvojivši srce i nepce žirija svojom tortom i minjonima “Četiri godišnja doba”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba