Dječji tjedan u Zaboku

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” 300-tinjak mališana uživalo u raznim igrama

Objavljeno: 11.10.2016. mladenmandic

Društvo “Naša djeca” Zabok organiziralo je mnogobrojne aktivnosti u ovogodišnjem Dječjem tjednu, a sve pod motom “Ljubav djeci prije svega“. Ove su godine zbog kiše zabavne igre organizirane u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog i Dječjem vrtiću Zipkica, tako da je oko 300-tinjak djece uživalo u raznolikim igrama poput luckastog kuglanja, utrke gusjenica, prenošenju kikirikija, utrci riba, igri gumi – gumi na drugačiji način, bacanju kolutova, gađanja mete, jabuka na stolici, prenošenje ping – pong loptica…

Posjet gradonačelniku

Jedan dan u Dječjem tjednu bio je rezerviran i za posjet djece zabočkom gradonačelniku Ivanu Hanžeku kojem su postavili nekoliko aktualnih pitanja vezanih u grad Zabok kao što su dječja igrališta, biciklističke staze, šetnica, uređenje grada te mu pokazali glazbeni spot za pjesmu “Ne treba nam šećer” koji su ovoga ljeta snimali zajedno sa Zabočkim mališanima. U prepunoj kino dvorani u Zaboku u organizaciji Društva Naša djeca i Udruge Gokul za djecu iz Dječjeg vrtića Zipkica i Osnovne škole K. Š Gjalskog, organizirana je i predstava „Crvenkapica“ u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba. Za one nešto starije pušten je i edukativni animirani film “Dječak i svijet”.

Igre i igračke

U okviru projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koji Savez društava “Naša djeca” provodi s tvrtkom Beiersdorf, volonteri DND-a iz cijele Hrvatske s djecom i roditeljima izrađivali su igre i igračke, a u projekt se uključilo i Društvo “Naša djeca” Zabok. Najoriginalnije igre i igračke nastale na ovoj radionici bit će izložene u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba