Izlet u organizaciji ZI-a

Zagorci uživali na “Kestenijadi” u Hrvatskoj Kostajnici

Objavljeno: 10.10.2016. zagorjeinternational

Zagorje International organizirao je izlet na Kestenijadu u Hrvatsku Kostajnicu, kao prvi u nizu izleta, kojima je cilj upoznavanje različitih krajeva Lijepe Naše. Putnici su krenuli iz Krapine i Zaboka, a po dolasku u Hrvatsku Kostajnicu dočekani su od strane organizatora te je organiziran kratki razgled grada i upoznavanje sa znamenitostima. Putnici su prilikom dolaska u grad dobili informativne letke s programom manifestacije “Kestenijada” te kartom, kako bi se mogli lakše snaći prilikom odlaska u berbu kestena u obližnje šume, razgledu grada te odlasku u shopping u Bosni i Hercegovini.

Brojni izlagači

Kestenijada je događanje za sve ljubitelje prirode i kestena, a ulice grada Hrvatske Kostajnice u vrijeme “Kestenijade” vrve turistima iz svih dijelova Hrvatske. Turisti u tim danima mogu uživati u brojnim slasticama od kestena, kupiti autohtone domaće proizvode od kestena, sušenih buča i meda, rakije, ali i mandarine, nare te ostale delicije koje prodaju i izlažu izlagači iz ostalih dijelova Hrvatske. Također, gradom vozi električni tramvaj iz Siska, kojim je moguć turistički obilazak grada, a organiziran je i autobus koji vozi u berbu kestena u obližnje šume te iznad grada, kod spomenika Gordanu Ledereru, s kojeg se pruža panoramni pogled na grad Hrvatsku Kostajnicu i preko rijeke Une, na Bosansku Kostajnicu i okolna mjesta. U zidinama starog grada organiziran je prikaz srednjovjekovne tradicije i borbi, koju su prikazale brojne udruge iz Hrvatske i Slovenije.

Zadovoljni putnici

Putnici su izrazili zadovoljstvo prirodom, ugođajem u gradu, organizacijom manifestacije, te organizacijom samog putovanja. Jednodnevni izleti prilika su za upoznavanje bogatih ljepota malih mjesta diljem Hrvatske, a sljedeći izlet Zagorje Internationala bit će vezan uz Martinje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba