U Krapini obilježen Dan policije

“Dan je to kad se prisjećamo policajaca koji su položili svoj život za obranu domovine”

Objavljeno: 28.09.2016. Alen Brodar

Povodom sutrašnjeg blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, prigodnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na Gradskom groblju u Krapini, obilježen je Dan policije. Učinili su to načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Jakob Bukvić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, pripadnici MUP-a, kao i obitelji zagorskih policajaca koji su svoj život dali u Domovinskom ratu.

Šestorica Zagoraca

– Okupili smo se dan prije samog Dana policije, prije svega, da odamo počast šestorici poginulih zagorskih policajaca koji su svoje živote položili tijekom Domovinskog rata. Pozvali smo obitelji poginulih, kako bismo barem kroz toplu izmjenu riječi jedni drugima uputili podršku – rekao je načelnik PU Jakob Bukvić, dodajući da zagorska policija postiže izuzetno dobre rezultate i da se doista može pohvaliti sa stanjem i kretanjem kriminaliteta.
Potvrdio je njegove riječi i župan Željko Kolar, pohvalivši suradnju Županije i PU krapinsko – zagorske.
– Izuzetno smo zadovoljni sa profesionalnošću policijskih djelatnika na našem području i s načinom na koji obavljaju svoju službu. Ono što je meni kao županu bitno, jest da stanovnici Krapinsko – zagorske županije, ali i turisti koji ovamo dolaze, imaju osjećaj sigurnosti. Načelnik Bukvić je skroman, ali rezultati naše PU su najbolji u RH, po stanju sigurnosti, kriminaliteta i rješavanja slučajeva. S druge strane, to nam je bitno i zbog gospodarstva jer strani ulagači dolaze u regije gdje osjećaju da je sigurnost – objasnio je župan Kolar te čestitao policajcima njihov dan i zahvalio im na svemu što čine.

Sjećanje na sve branitelje

Dodao je da je ovo prilika da se prisjetimo svih preminulih pripadnika policije koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, kao i svih ostalih hrvatskih branitelja.
Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te se zahvalio svim policajcima koji su dali svoj doprinos u obrani domovine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba