Afera u Mariji Bistrici

Čistačica prijavila da ju je pokušao silovati umirovljeni policajac

Objavljeno: 27.09.2016. mladenmandic

Marijom Bistricom već tjednima bruji priča o tome kako je čistačica javnog zahoda u Mariji Bistrici prijavila policiji umirovljenog policajca i poduzetnika za pokušaj silovanja, i to na dan izbora 11. rujna. Žena je za Index rekla kako se radi o čovjeku kojeg zna već godinama, koji joj se prvo obratio neprimjerenim riječima i pozvao da s njom ide u WC, a kad je to odbila, zgrabio ju je za majicu, no uspjela se nekako otrgnuti i pobjeći.

Završila u bolnici

U predinfarktnom stanju završila je u Domu zdravlja u Mariji Bistrici, a kasnije i u Općoj bolnici u Zaboku, gdje je zadržana i otpuštena je tek idućeg jutra. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički rekao nam je kako je žena na pola radnog vremena zaposlena u Općini i radi u poslovnoj zgradi u neposrednoj blizini Općine.
– Upoznat sam s incidentom navodnog pokušaja silovanja i mogu potvrditi da se sve dogodilo usred bijela dana, na radnom mjestu i u radno vrijeme. Mogu vam samo reći da su svi akteri ove priče, uključujući i mene kao poslodavca, dali svoje izjave i obavezali smo se da ništa nećemo pričati, a je li priča osnovana ili ne, odlučit će Državno odvjetništvo – rekao nam je Josip Milički. Prijavljeni umirovljeni policajac i poduzetnik porekao je optužbe, rekavši za Index kako su sve to izmišljotine, dodajući kako se kao donačelnik Prometne policije mnogima zamjerio te da mu sada žele napakostiti. No, on je, dodaje, nije ni taknuo, a za to ima svjedoka. Tek joj je predbacio da ne radi dobro svoj posao. Dotičnu ženu koja ga je prijavila i oklevetala će tužiti.

Nisu potvrđeni navodi

U PU krapinsko – zagorskoj su nam rekli kako su zaprimili prijavu ženske osobe o sumnji na seksualno zlostavljanje. Prema do sada obavljenim razgovorima i prikupljenim obavijestima nisu potvrđeni navodi iz dojave, no nastavljaju se daljnji izvidi u cilju utvrđivanja cijelog slučaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba