“Zagorje Vukovaru”

Zagorci doniraju novac za vodotoranj i bolnicu te glazbenu ogradu s taktovima himne

Objavljeno: 23.09.2016. Jelena Jazbec

Zagorska delegacija ove će subote posjetiti Vukovar, u sklopu programa “Zagorje Vukovaru”, koji organiziraju Krapinsko – zagorska županija, Grad Vukovar, Radio Kaj i Hrvatski radio Vukovar. Županijsko vodstvo, vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, zagorskih gradova i općina te zagorski umjetnici, položit će vijence i zapaliti svijeće kod Spomen križa na Dunavu, Spomen doma na Ovčari te na Memorijalnom groblju.

Na Trgu Republike Hrvatske

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi uručit će donaciju za obnovu vukovarskog vodotornja, a delegacija će posjetiti i vukovarsku bolnicu te joj također uručiti prigodnu donaciju. Na Trgu Republike Hrvatske bit će otkrivena glazbena ograda koju Krapinsko – zagorska županija poklanja Vukovaru, na kojoj se mogu svirati taktovi hrvatske himne. Takva je ograda već postavljena u Zelenjaku, pokraj spomenika Lijepoj Našoj.

Zagorski štrukli

U Vukovaru će se nastaviti i provođenje projekta “Dajmo djeci korijene i krila”, u sklopu kojeg će dvama vukovarskim dječjim vrtićima biti donirane tradicijske drvene igračke iz Zagorja. “Laboratorij zabave” za mališane iz vrtića odigrat će predstavu “Vilko i Dlakavi čovjek”. Na središnjem vukovarskom trgu, besplatno će se podijeliti na tisuće zagorskih štrukli, mlinaca i medenjaka te licitarskih srca.
Program završava velikim večernjim koncertom kajkavskih popevki, na kojem će nastupiti poznati zagorski izvođači – Radek Brodarec, Zdenka Kovačićek, Branko Greblički Ventek, Stjepan Jeršek Štef, Danijela Pintarić i dr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba