“Branje grojzdja” u Pregradi

Fešta do zore uz Mejaše, Kumove i Begine

Objavljeno: 23.09.2016. Jelena Jazbec

Program 46. manifestacije “Branje grojzdja” u Pregradi ovog će vikenda doživjeti svoj vrhunac, a tijekom cijelog tjedna posjetitelji su uživali u raznolikim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima.

Gradonačelnici vs. nogometašice

U Gradskoj knjižnici u utorak je održan Performans slastica “U bojama jeseni na moderan način”, kuhara Mislava Božića iz Vile Magdalene, uz delicije Srednje škole Pregrada. Na nogometnom igralištu, u srijedu je obilježeno 40 godina NK Pregrade. Mališani su uživali u predstavi “Ježeva kućica”, a na Trgu Gospe Kunagorske održana je svečana promocija turističke karte grada Pregrade. Kartu su predstavili Karolina Hostić, voditeljica ureda pregradske Turističke zajednice, Ksenija Tomić, voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Otvorena je i vinarska kućica. U četvrtak su na nogometnom igralištu snage odmjerili reprezentacija hrvatskih gradonačelnika i ŽNK Pregrada. Slavili su gradonačelnici.
Danas će se odigrati revijalna nogometna utakmica između Gromova i Tigrova, a započinje i tradicionalni Kup mjesnih odbora grada Pregrade. Od 11 do 18 sati u šatoru na pregradskoj gradskoj tržnici posjetitelji će moći razgledati Sajam vinogradarske opreme i vinarstva, a od 18 do 22 sata, Tradicijski sajam na Trgu Gospe Kunagorske. Nakon svečanog otvorenja manifestacije na Trgu u 19 sati, započinje Večer tamburice i folklora, uz goste, Ansambl Zabok i KUD Klaruš, Maruševec. Raznoliki zabavni program odvijat će se na nekoliko lokacija: u caffe baru “Ramona” održat će se DJ party, u dvorištu Kantoci Street Gig uz The Leftovers i Tapatafko, u šatoru PZ Pregračanka nastupit će Kumovi, u šatoru na tržnici Begini i Kingsi, a na Trgu Gospe Kunagorske Mejaši.

Povorka beračica i berača

Sutra je na rasporedu gađanje glinenih golubova, rekreativni biciklistički maraton, izložba malih životinja, brzopotezni šahovski turnir, rukometna utakmica, biciklistička utrka za mlađe kategorije i moto – alka. Nastavlja se i Kup mjesnih odbora grada Pregrade, a na središnjem trgu u 18 sati održat će se program plesnog studija “DIV” i Luke Vidovića. Od 18 do 22 sata na trgu možete razgledati i Tradicijski sajam. U večernjem dijelu programa, u šatoru PZ Pregračanka nastupaju Šarmeri, u Šatoru dobre zabave na tržnici Kingsi i Band Strings, a na središnjem trgu G Ghetto i Psihomodo Pop, uz predgrupu Max Loris. Posljednjeg dana manifestacije, održat će se natjecanje u ribolovu, planinarski pohod HPD-a “Kunagora”, izložba malih životinja i Tradicijski sajam. Od 10 sati, u šatoru PZ Pregračanka posjetitelje će zabavljati Foršus, a u Šatoru dobre zabave, Optimisti Zagorja. U 10.30 sati na središnjem gradskom trgu nastupa Limena glazba Pregrada, a u 11 sati započinje središnja svečanost 46. “Branja grojzdja” – “Povorka beračica i berača”, koju će uveličati Klapa Kmeti, Glazbena škola Pregrada, Dječji vrtić “Naša radost”, KUD Pregrada, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, KUD Đurmanec te Društvo kostelskih žena Nežica iz Slovenije. Desetodnevni program završava predstavom “Probudi se, Kato”, Dramske družine KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja, koja je na rasporedu u 18 sati u Šatoru dobre zabave na gradskoj tržnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba