Microsoft Hrvatska

Pet zagorskih škola dobilo Wi-Fi mrežu u učionicama

Objavljeno: 23.09.2016. mladenmandic

Zahvaljujući uspješnoj implementaciji projekta Microsofta Hrvatska i CARNeta, uz podršku Ministarstva znanosti, ukupno 50 škola, i to 30 osnovnih i 20 srednjih škola širom Hrvatske s više od 26 tisuća učenika, koristit će Wi-Fi mrežu u učionicama.

Prezentacija projekta

Među odabranim školama su i dvije srednje te tri osnovne škole iz Krapinsko – zagorske županije. To su Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Srednja škola Pregrada, OŠ Donja Stubica, OŠ Josipa Broza Kumrovec i OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok. Na prezentaciji projekta u Tehničkoj školi Ruđer Bošković u Zagrebu, na kojemu su prisustvovali ravnatelji škola uključenih u projekt, predstavnici obrazovnih agencija te visoki dužnosnici, okupljenima su se obratili zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, američka ambasadorica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić te direktor Microsofta Hrvatska i BiH Ivan Vidaković.

Moderna tehnologija u nastavi

Projekt je u potpunosti financirala tvrtka Microsoft Hrvatska i provodi se u suradnji s CARNetom i Ministarstvom znanosti kao dio usmjerenja Microsofta na pružanje korištenja moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi i pomaganje mladima da postanu konkurentni na tržištu rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba