Početak školske godine

Župan Kolar posjetio OŠ Zabok, jednu od sudionica projekta rekonstrukcije unutarnje rasvjete

Objavljeno: 05.09.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas, prvog dana nove školske godine, posjetio je Osnovnu školu Zabok, jednu od triju zagorskih osnovnih škola koje su bile obuhvaćene projektom rekonstrukcije unutarnje rasvjete, vrijednim 1,86 milijuna kuna.

Energetska učinkovitost

– Postojeća rasvjeta u školama nije zadovoljavala standarde, a s druge strane, bila je skupa za održavanje i trošila je puno električne energije. Nova rasvjeta je energetski učinkovita i ekonomična te zdrava za oči. Ovo je sjajan model, za kojeg vjerujem da će biti kopiran diljem Hrvatske, baš kao i ostali inovativni projekti energetske učinkovitosti koje je Krapinsko – zagorska županija pokrenula prva. S ovim projektom nastavljamo dalje, u tijeku je izrada projektne dokumentacija za sljedeće tri škole – najavio je Kolar, zaželjevši svim učenicama i učenicima uspješan početak nove školske godine.

967 tisuća kuna

Osim u Osnovnoj školi Zabok, gdje su radovi bili vrijedni 967 tisuća kuna, energetski učinkovita rasvjeta postavljena je i u OŠ Donja Stubica, gdje su radovi bili vrijedni 462 tisuće kuna, te u OŠ Oroslavje, gdje je potrošeno 435 tisuća kuna. U obilasku osnovne škole u Zaboku bili su i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnatelj Regionalne energetske agencije Julije Domac, direktor tvrtke Lipa Promet Darko Balun te domaćin, ravnatelj Tomislav Polanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba