Napisao udžbenik

Predstavljanje knjige dr. Fureša “Ivan Krstitelj Lalangue: otac medicinske stručne književnosti na hrvatskom jeziku i hrvatskoga primaljstva 18. stoljeća”

Objavljeno: 18.08.2016. Alen Brodar

U sklopu 15. Znanstvenog skupa “Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”, koji će se u organizaciji Hrvatske udruge “Muži zagorskog srca” te Društva za kajkavsko kulturno stvaralštvo održati u Krapini, u sklopu Tjedna kajkavske kulture, održat će se i promocija knjige “Ivan Krstitelj Lalangue: otac medicinske stručne književnosti na hrvatskom jeziku i hrvatskoga primaljstva 18. stoljeća”, autora doc. dr. sc. Rajka Fureša. Ta je knjiga udžbenik na Medicinskom fakultetu Josipa Jurja Strossmayera, a predstavit će je prof. dr. sc Aleksandar Včev, dekan istog fakulteta, zatim glavni urednik prof. dr. sc. Alojz Jembrih, recenzenti, prof. dr. sc. Dubravko Habek, prof. dr. sc. Miroslav Kopjar i prof. dr. sc. Đuro Blažeka, u ime nakladnika prof. Anđa Raić te sam autor, dr. Rajko Fureš.
Inače, na Stručnom će skupu biti predstavljena i knjiga “Pregled povijesti kajkavske usmene književnosti, II. dio”, autora mr. sc. Ivana Zvonara, a govorit će se i o kajkavskom piscu Ivanu Krizmaniću, povodom 250. obljetnice njegova rođenja, te kroz više tema o kajkavskom narječju, kao i o digitalizaciji rječnika kajkavskog književnog jezika. Skup će se održati u ponedjeljak, 5. rujna, u Maloj dvorani POU-a Krapina, od 9 do 15 sati. Predstavljanje knjige dr. Fureša održati će se nakon Skupa, od 15 do 15.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba