DANI OPĆINE TUHELJ

U petak Učiteljice, u ponedjeljak svečana proslava Velike Gospe, a za kraj veliki Oldtimer show

Objavljeno: 10.08.2016. Jelena Jazbec

Ovog tjedna nastavlja se program proslave Dana općine Tuhelj. Sutra u 20.30 sati u dvorani osnovne škole, na rasporedu je koncert Puhačkog orkestra “Lipa” Tuhelj. U petak u 19 sati slavit će se sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a vjernici će moći sudjelovati i u pobožnosti križnog puta. U 21 sati, u šatoru ispred Vatrogasnog doma, održat će se koncert popularnih Učiteljica i grupe Šarmeri.

Malonogometni turnir

U subotu, na Dan općine, u 10.30 sati je sveta misa, u 11 sati svečana sjednica Općinskog vijeća u dvorani osnovne škole, a u 20 sati započinje malonogometni turnir u Trstenom. U nedjelju u 19 sati na rasporedu je sveta misa i procesija sa svijećama, a u 21 sat, u dvorani osnovne škole, domaća dramska družina KUD-a “Naša lipa” izvest će svoju komediju “Probudi se, Kato”, prema tekstu Milana Grgića i u režiji Jelene Škalec.

Ponoćni vatromet

Tradicionalna proslava Velike Gospe započinje u ponedjeljak u 11 sati, procesijom s tronom i kipom Majke Božje. Svečano misno slavlje predvodit će p. Marijan Steiner, isusovac iz Zagreba. U poslijepodnevnim satima, publiku će zabavljati Zvuci Zagorja i Ansambl Prijatelji. Proslavu će uveličati ponoćni vatromet.
Proslava Dana općine završava u nedjelju, 21. kolovoza, kada će se na igralištu osnovne škole od 10 sati održati Oldtimer show, u organizaciji Turističke zajednice općine Tuhelj i Udruge “Zagorje u srcu”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba