Odsječeno više od 30 obrta

“Ako bude potrebno, organizirat ćemo se, i fizički spriječiti daljnje izvođenje radova”

Objavljeno: 05.08.2016. mladenmandic

Nakon što su počeli radovi na rekonstrukciji ceste Lug Zabočki – Bedekovčina, vlasnici više poduzeća i obrta s područja Dubrave Zabočke, Špičkovine i Bedekovčine, uputili su zajedničko pismo Hrvatskim cestama u kojem protestiraju što zatvaranjem ceste nije za građane i poslovne subjekte osiguran alternativni pristup do njihovih lokacija, tako da su prometno potpuno odsječeni i prema Bedekovčini i prema Zaboku.

Drastično pao promet

U poslovnim objektima, kojih je na toj dionici više od 30, zbog toga je drastično pao promet proizvoda i usluga, a kako je predviđeno da će radovi na cesti trajati do konca godine, potpisnici peticije smatraju i dulje, boje se da će njihovi obrti i poduzeća do tada već i propasti. Zbog toga traže da se tijekom izvođenja radova na bilo koji način, organizacijom prometa jednim kolničkim trakom, semaforima, osposobljavanjem alternativnih pravaca ili drugačije, omogući neometan dolazak korisnika do njihovih poslovnih objekata i da se oni o tome javno obavijeste. Navode da će, ako im se ne omogući normalno poslovanje, od svih odgovornih fizičkih i pravnih osoba zahtijevati nadoknadu štete, te od općina i gradova oslobođenje od plaćanja komunalne naknade i poreza.

Dopuna suglasnosti

– U krajnjem slučaju, organizirat ćemo se i fizički spriječiti daljnje izvođenje radova – piše u pismu Hrvatskim cestama. O pismu su, uz novinare, obaviješteni i Grad Zabok, Općina Bedekovčina, Krapinsko – zagorska županija i PU krapinsko – zagorska. Iz Hrvatskih cesta za ponedjeljak najavljuju Dopunu suglasnosti, kako bi se olakšalo sadašnje teško stanje za poduzetnike iz tog dijela Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba