MOJE SAVRŠENO VJENČANJE

Vjenčanica mora biti udobna, odijelo primjereno dobi, a prstenje kao simbol zavjeta ljubavi, u skladu s preferencijama budućih supružnika

Objavljeno: 04.08.2016. zagorjeinternational

Vjenčanice, odijela i prstenje definitivno su prve asocijacije kada je u pitanju dan vjenčanja i jedan od ključnih izbora koji može staviti točku na i savršenog, ili ne baš tako savršenog svadbenog dana. No, što odabrati, kad izboru nema kraja?
Modni saloni nude mogućnosti personalizacije odjevnih predmeta, kako bi mlada i njezin partner na svoj dan zablistali. Bilo klasične vjenčanice, bilo neobične modne kreacije, vrlo je važno odabrati model koji odgovara upravo vama. Kako bi modne kuće postigle upravo taj efekt te svojim kupcima ponudile savršenu modnu kombinaciju, postoje vjenčanice i odijela šivana po mjeri, vlastiti unikatni modeli vjenčanica i odijela, kombinacije koje nose poznate osobe iz javnog života… No, naš savjet je – što ugodnije, to bolje. I još važnije, potrebno je krenuti s odabirom na vrijeme, što znači čak i godinu dana prije datuma vjenčanja.

Odabrati nekoliko modela

Kako bi odabir vjenčanice protekao što lakše i brže, potrebno se dobro organizirati. To znači da je najbolje proučiti ponudu putem interneta, i naći nekoliko salona u kojima se potrebno naručiti za probu vjenčanica. Treba imati na umu da je potrebno određeno vrijeme za isprobavanje – sigurno više od sat vremena, čak i do dva sata. Svaka vjenčanica prilagođava se osobi koja ju nosi, a kako bi odabrali onu najsavršeniju, najbolje je u salon povesti kumu ili prijateljicu.
Nakon dolaska u salon i pregleda svih modela koji se nude, najbolje rješenje nikako nije isprobavanje svih modela u ponudi. Dovoljno je odabrati četiri do pet modela koji su vam zapeli za oko, i to unutar budžeta koji ste si odredili, kako bi se sam izbor suzio.
U svakom salonu prodavačica je ta koja dodatnim znanjima i savjetima pomaže prilikom isprobavanja vjenčanica i svih dodataka za njih (veo, tijara, rukavice, ogrtač, bolero, nakit i sl.). Nikako nije poželjno požuriti se i suziti izbor na samo jedan salon. Najbolje je rezervirati termin u nekoliko salona, barem dva do tri, i nakon svih odrađenih salona odabrati ono u čemu se osjećate najljepše i najugodnije.
Ukoliko ne želite unajmiti vjenčanicu, saloni ih nude i na prodaju, a isto tako postoje i modne dizajnerice koje vjenčanicu kreiraju po vašim željama.
Kako bi muškarac odabrao savršeno odijelo za svoj najvažniji dan u godini, potrebno je pridržavati se nekoliko savjeta. Svako odijelo krojeno je za različitu životnu dob, pa tak i odijelo za vjenčanje poznaje dobne granice.
Kada birate kravatu, ona mora biti usklađena sa reverom, odnosno ukoliko je kravata šira, i rever mora biti širi. No, morate paziti, jer su šire kravate i reveri namijenjeni pripadnicima starije životne dobi, dok su za one mlađe prikladnije one uže kravate i reveri.

Džepni rupčić

Kako biste dodali glamuroznost u vaš najvažniji dan, u cijelu priču slobodno uklopite džepni rupčić, no on mora svojim uzorkom i vrstom tkanine odgovarati odijelu koje nosite. Svakako najvažnije prilikom kupnje sakoa jest da su vam jastučići za ramena upravo tamo gdje se vaša ramena nalaze.
Ako volite klasično crno odijelo, ono nije loš odabir za dan vašeg vjenčanja, no sve više mladih se odlučuje nositi tamnosivo odijelo ili odijelo boje ugljena. Ono daje dodatnu notu uglađenosti. Kada uz odijelo kombinirate remen, on mora biti usklađen s bojom odijela, ali još važnije, mora biti usklađen s cipelama koje nosite. Boja cipela i boja remena moraju biti jednake, a remen mora biti tanak.
Ako uz odijelo kupujete prsluk, on mora izgledati prirodno na vama, s tim da se zadnje dugme nikad ne kopča – ono ostaje otkopčano. Rukavi košulje moraju pola centimetra viriti iz sakoa, a čarape moraju biti dovoljno visoke da se sakriju noge, tj. ne smije se vidjeti koža na nogama prilikom sjedenja. I zapamtite, koliko god bilo vruće, ispod košulje je obavezno nositi potkošulju.
Prstenje je simbol zavjeta ljubavi koji budući supružnici iskazuju jedan drugome. Oni su najčešće od zlata, jer simboliziraju nešto plemenito, trajno i dragocjeno osobama koje si ih međusobno daruju. Također, postoji mogućnost da vjenčani prsten na sebi ima dragi kamen. Najčešće je to dijamant. On simbolizira čvrstu vezu, kao nešto rijetko i vrijedno, što supružnici trebaju čuvati i njegovati. Također, na prstenu se može naći i safir, kao znak duhovnosti i čistoće, kao i rubin, koji označava srce, ljubav i strast za životom. Odabir vjenčanog prstena ovisi o prioritetima supružnika, ali svi na kraju simboliziraju isto: ljubav za cijeli život.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba