Povodom Dana prijateljstva

Predstavnici zagorskih političkih stranaka, na inicijativu HNS-a, zajednički roštiljali u radobojskom Lovačkom domu

Objavljeno: 04.08.2016. Jelena Jazbec

Povodom Međunarodnog dana prijateljstva, koji se obilježava u nedjelju, HNS Krapinsko – zagorske županije danas je u Lovačkom domu u Radoboju organizirao prigodno druženje za zagorske političare i novinare.
– S obzirom na to da javnost misli kako smo sve mi stranke zaraćene i da smo ljuti neprijatelji, mi smo htjeli pokazati ono što je stvarno. Mi smo u privatnom životu samo ljudi i prijatelji i imamo zajednički cilj, a to je dobrobit Krapinsko – zagorske županije i krajeva iz kojih dolazimo. Naravno da je bogatstvo toga da imamo različita razmišljanja i da različito želimo doći do tog cilja, ali bitno je da je cilj isti – istaknuo je Topolovec

Velika koalicija?

– Pozvali smo sve županijske parlamentarne stranke, znači, sve stranke koje su u Županijskoj skupštini prisutne kroz svoje vijećnike, i moram reći da su se svi rado odazvali ovom pozivu. Nadam se da će ovo druženje postati tradicionalno i da će se nastaviti dugi niz godina – rekao je Anđelko Topolovec, predsjednik zagorskog HNS-a, predloživši pregradskom gradonačelniku Marku Vešligaju da sljedeće godine organizira druženje u svome gradu, točnije, na Kunagori.
Osim u prirodi i druženju, okupljeni su uživali u roštilju, koji je pripremila bivša HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je HNS-ova inicijativa uspjela okupiti predstavnike većine zagorskih stranaka, na što su poneki kroz šalu komentirali kako se možda sprema velika koalicija koja će zajednički raditi za dobrobit Zagorja.

Ponovni ulazak u Sabor

S bivšom saborskom zastupnicom razgovarali smo o njezinom iskustvu rada u Hrvatskom saboru.
– Iskustvo u Saboru bilo je drugačije nego što sam zamišljala prije kad sam bila na listi. Trebalo je neko vrijeme za prilagodbu, shvatiti načine i principe koji dolje funkcioniraju, ali ja sam zadovoljna. Bila bih sretnija da je bilo više vremena, jer taman smo se na neki način ufurali i shvatili kako to funkcionira, i onda smo se raspustili. S time da sam šesta na listi, ponovno očekujem siguran ulazak u Sabor – otkrila je Puh.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba