Rekonstrukcija državne ceste

Od četvrtka do 15. kolovoza zatvorena cesta između Luga Zabočkog i Bedekovčine

Objavljeno: 05.07.2016. mladenmandic

Zbog izvođenja radova na projektu rekonstrukcije Državne ceste D24 Lug Zabočki – Zlatar Bistrica, od četvrtka će vrijediti privremena zabrana prometovanja. Kako su nas obavijestili u Hrvatskim cestama, riječ je o izvođenju radova na prvoj poddionici, duljine od 800 metara, od Luga Zabočkog do Bedekovčine. Očekuje se kako će zabrana prometovanja biti na snazi do 15. kolovoza, do kada bi radovi na spomenutom dijelu ceste trebali biti završeni. Obilazni pravac bit će uspostavljen državnom cestom od Luga Zabočkog do Gubaševa, državnom cestom D307 od Gubaševa do kružnog toka Mokrice i državnom cestom D24 (brza cesta) od kružnog toka Mokrice do državne ceste D24 u Bračku, u oba smjera.
Što se tiče samog projekta,ističu u Hrvatskim cestama, on je je podijeljen na fazno izvođenje, na tri poddionice, u ukupnoj duljini od oko šest kilometara. Izvođač radova je tvrtka Colas, dok je vrijednost ugovorenih radova 15 milijuna kuna bez PDV-a.
Rekonstrukcija podrazumijeva kompletnu izmjenu kolničke konstrukcije, radove na oborinskoj odvodnji, te rekonstrukciju postojeće pješačke staze na jednoj strani ceste, kao i izgradnju nove, na dijelu gdje ne postoji. Rok za izvođenje svih radova i to za sve tri faze, je šest mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba