Press konferencija

Četiri dana vrhunskih filmova i glazbe od 7. do 10. srpnja na Tabor film festivalu

Objavljeno: 29.06.2016. mladenmandic

Jučer je u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor pokraj Desinića predstavljen međunarodni projekt “14. Tabor film festival”, koji će se u Velikom Taboru održati između 7. i 10. srpnja. O Festivalu su u ime organizatora govorili direktor Nenad Borovčak, umjetnički direktor Ivan Ramljak te Luka Juranić i Perica Štefan iz agencije Hargtime. Od 7. do 10. srpnja u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor nastupit će Rundek Cargo Trio, Kultur Shock, Repetitor, Kries, Naxatras, ABOP, Pridjevi, Radio Aktiv, Rolin Humes, FOR, Breakdown, Attic Mist i Univerzitas. Cijena festivalske ulaznice je 125 kuna za sva četiri dana. Ulaznica uključuje filmski i glazbeni program te kamp koji će se nalaziti u neposrednoj blizini Velikog Tabora, a mogu se kupiti i na tri prodajna mjesta u Sloveniji. Cijena dnevne ulaznice iznosit će 60 kuna.

Koncert Darka Rundeka

Festival će u četvrtak kao headlineri prve večeri otvoriti Kries, ethno alternativci predvođeni karizmatičnim Mojmirom Novakovićem, koji su nedavno rasprodali Vintage Industrial. Njima će se pridružiti Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist. U petak sprema se veliki povratak legendarnog Darka Rundeka u Zagorje s njegovim Cargo Triom, i to nakon punih 36 godina od posljednjeg nastupa u Zagorju. Uz Rundek Cargo Trio, nastupit će ska rockeri Radio Aktiv i zagrebački FOR. Subota će, osim za pobjednike hrvatskog natječaja Univerzitas, biti rezervirana i za beogradsku rock eksploziju Repetitor te electro rock senzaciju ABOP. Finalnu, nedjeljnu večer, začinit će koncertna atrakcija svjetskih razmjera Kultur Shock, jedan od najpopularnijih europskih psychodelic rock bendova Naxatras iz Grčke te Rolin Humesi, kojima će pripasti čast da zatvore festival.

Više od 200 filmova

Inače, na Tabor film festival svake godine prijavi se preko 1500 filmova iz 80-ak zemalja svijeta, što potvrđuje zavidnu reputaciju koju je stekao u prethodnih 13 izdanja. Koncept će se ove godine sastojati od tri natjecateljska programa – domaćeg, međunarodnog i Kiki festivala – dječja konkurencija, gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni). Posjetitelji će moći uživati i u kratkometražnim filmovima koji su prikazani na europskim festivalima slične tematike, a popratni filmski program će ove godine obilježiti i Zagorski specijal, retrospektiva Ivana Salatića, a kako bi cijela priča bila još autentičnija, gledatelji će prije projekcija moći postavljati i pitanja autorima i filmskim ekipama. U ukupno 25 “cjelovečernjih” blokova kratkih filmova, prikazat će se preko 200 filmskih naslova. Osim u glazbi i filmu, publika će moći uživati i u gledanju završnih utakmica Europskog nogometnog prvenstva, i to na velikom filmskom platnu, a posjetitelji će tijekom festivala, između ostalog, biti u prilici pogledati i četiri izložbe u Muzeju Veliki Tabor te se upoznati s bogatim kulturno – povijesnim naslijeđem Zagorja.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Šator za osam osoba već za 80 kuna po danu

Zahvaljujući humanitarnoj organizacijom “Are You Syrious”, šator za šest ili osam osoba moći će se iznajmiti već po cijeni od 60 do 80 kuna, odnosno za deset kuna po osobi. Mjesta u šatoru se mogu rezervirati i pojedinačno. Sav prihod od donacija ide humanitarnoj organizaciji “Are You Syrious” i iskoristit će se za pomoć tražiteljima azila na području Hrvatske. Kamp kraj Dvorca Veliki Tabor imat će i svoj sanitarni čvor. Za rezervacije mjesta u AYS šatorima, svi zainteresirani se mogu javiti na mail adresu [email protected] Ukoliko pak dolazite sa svojim šatorima, mjesto za šator može se rezervirati na mail adresi [email protected] Svi gosti festivala s narukvicom, za vrijeme trajanja Tabor film festivala, ostvaruju i popust od 15 posto na bazensku ulaznicu za Terme Tuhelj i Terme Olimia.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Najboljem filmu Veronikina lubanja i 500 eura

Autor najboljeg filma u međunarodnoj konkurenciji će, uz trofej Veronikina lubanja, dobiti i 500 eura. Međunarodni žiri će najbolji film Festivala izabrati između najboljeg animiranog, najboljeg dokumentarnog, najboljeg eksperimentalnog i najboljeg igranog filma. Preostalim laureatina će pripasti trofej reAnimirana Veronika. Nagrada za najbolji domaći film po izboru domaćeg žirija je trofej Veronikina lubanja i 250 eura. Nagrada publike (gledatelji film biraju iz programa Noć filma) je trofej Vox Veronicae. Autor nagrada je dizajner art nakita Tomislav Zidar.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter