U HEP-u SE NE ŽELE IZJASNITI

Direktor Vidović: Pa nemamo ni Vlade, a kamoli da bih ja sad nešto pričao o reorganizaciji HEP-a

Objavljeno: 28.06.2016. mladenmandic

Nakon što su se pojavile glasine, a potvrdili su nam ih i sami zabočki radnici, kako bi se u sklopu treće faze reorganizacije HEP-a do konca godine trebala ukinuti Elektra Zabok s pogonskim jedinicama u Donjoj Stubici, Krapini i Klanjcu, iz samog HEP-a dobili smo priopćenje, u kojem zapravo još ne otkrivaju koji su im točno planovi. Naime, prema onim “glasinama”, zabočka se Elektra treba pripojiti Zagrebu, dok bi radnici iz triju spomenutih pogonskih jedinica trebali preseliti u susjedne pogone u Zagorju koji će opstati. Navodno je za cjelokupnu studiju reorganizacije HEP-a jednoj stranoj tvrtki plaćeno oko devet milijuna kuna.

Što je s devet milijuna?

– Restrukturiranje se provodi u najvećem društvu HEP grupe – HEP Operatoru distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS), kojemu na području Krapinsko – zagorske županije pripada područna organizacijska jedinica Elektra Zabok. Glavni je cilj restrukturiranja podizanje sposobnosti HEP ODS-a da odgovori na sve veće zahtjeve kupaca, tržišta, domaćeg i europskog regulatora te efikasnije upravljanje troškovima poslovanja. Pripreme za restrukturiranje HEP ODS-a započele su 2015. godine, nakon što je provedena poslovna transformacija većeg dijela HEP grupe – vladajućeg društva HEP-a d.d., HEP Proizvodnje i drugih manjih društava HEP grupe. Samo restrukturiranje, osim što je donijelo racionalizacije poslovnih procesa i značajne uštede u poslovanju, nije izazvalo nikakve dramatične promjene, pogotovo ne po radno – pravni status zaposlenika. O svemu smo obavijestili i širu javnost uoči tadašnje implementacije, a mediji su o dosadašnjim uspjesima transformiranja već više puta izvještavali. Jednako se očekuje i od restrukturiranja HEP ODS-a u smislu da će se voditi računa o pravima svih zaposlenika, a dakako i o nesmetanom odvijanju svih radnih procesa u HEP ODS-u, dok je glavni interes zadovoljstvo svih korisnika te na kraju i poboljšanje usluga. Pojedini aspekti restrukturiranja su još uvijek predmet dijaloga s predstavnicima radnika, radničkog vijeća, sindikata i drugih zainteresiranih strana u društvu, kako bi se usuglasili svi detalji reorganizacije. Program restrukturiranja ćemo kao i kod dosadašnjih transformacija iznijeti široj javnosti prema planu, a svakako prije njegove implementacije – napisali su nam pomalo diplomatski, ništa ne otkrivajući u svom priopćenju u službi za odnose s javnošću HEP-a, uopće ne spominjući navodnih devet milijuna kuna koji su plaćeni za studiju reorganizacije.

“Pričekajmo do jeseni”

O tome ukida li se zabočka Elektra, pitali smo i direktora zabočke Elektre Darka Vidovića.
– Svašta se priča i govori, ali što će se na kraju dogoditi, u ovom trenutku ne znam ni ja. Pa nemamo ni Vlade koja bi o svemu ovome na kraju trebala donijeti konačnu odluku, a kamoli da ja sad nešto pričam o reorganizaciji HEP-a. Pričekajmo do jeseni kad će možda sve biti puno jasnije – rekao nam je direktor zabočke Elektre Darko Vidović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba