Škola socijalne pedijatrije

J. Petek: Zabok je lider u ostvarivanju potreba djece i mladih. Cilj je pokazati da smo županija – prijatelj djece

Objavljeno: 20.06.2016. Jelena Jazbec

Polaznici 5. Europske škole socijalne pedijatrije, koja je u Zagrebu održana od 16. do 18. lipnja, posjetili su Krapinsko – zagorsku županiju, odnosno, grad Zabok i Muzej krapinskih neandertalaca.

“Dijete u gradu”

Ovogodišnja tema škole pod nazivom “Dijete u gradu” bila je posvećena gradovima – prijateljima djece, a zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek u Velikoj galeriji grada Zaboka pedijatrima iz različitih krajeva Europe pojasnila je zašto je upravo Zabok odabran kao njihov domaćin.
– Grad Zabok i Društvo naša djeca Zabok lideri su u promoviranju i ostvarivanju prava i potreba djece i mladih. Naš je zadatak da ovdašnje standarde pokušamo ostvariti i u svim ostalim dijelovima Krapinsko – zagorske županije te tako i u praksi pokažemo da smo županija – prijatelj djece – rekla je Petek.

Projekti i aktivnosti

Tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak dvadesetak domaćih i stranih stručnjaka iz područja socijalne pedijatrije upoznala je s glavnim aktivnostima koje su DND Zabok i Grad Zabok proveli kako bi dobili status grada prijatelja djeca, ali i s brojnim projektima koji su od tada provedeni, dok je zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić naglasila da Grad zajedno sa DND-om posvećuje puno pažnje djeci, kako bi i kao stariji imali bolju budućnost. Dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, predsjednica DND-a Zabok i voditeljica Radne skupine projekta “Županija – prijatelj djece” Sonja Borovčak podsjetila je da je Zabok bio među prvih pet gradova u Hrvatskoj koji su postali gradovi – prijatelji djece.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba