Ministarstvo graditeljstva

Među 700 zahtjeva u Hrvatskoj, pomoć stiže i u 13 zagorskih gradova i općina

Objavljeno: 20.06.2016. mladenmandic

Više od 700 zahtjeva gradova i općina stiglo je na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za dodjelu kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2016. godinu. Među 232 jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj je i 13 zagorskih gradova i općina.

Ograde na groblju

Gradu Zlataru odobreno je 120 tisuća kuna za izgradnju ograde na gradskom groblju. Isti je iznos dobila i općina Mače za uređenje prilaza i okoliša mrtvačnice na groblju. Mariji Bistrici je dodijeljeno 119 tisuća za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju novoga groblja i mrtvačnice, a Mihovljanu 110 tisuća kuna za rekonstrukciju ograde na mjesnom groblju. Za uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta koje povezuju općinska naselja, Konjščina je dobila 120 tisuća kuna, za sanaciju klizišta na lokalnoj cesti, Hrašćini je odobreno 100 tisuća kuna, dok je Desinić za modernizaciju cesta dobio 90 tisuća kuna. Isti toliki iznos, 90 tisuća kuna, dodijeljen je i općini Budinščina za uređenje dječjeg igrališta i okoliša u središtu mjesta.

Aleja kestena”

Ministarstvo graditeljstva odobrilo je 130 tisuća kuna i Krapinskim Toplicama za uređenje “Aleje kestena”, 120 tisuća Kraljevcu na Sutli za parkovne površine i 100 tisuća kuna Gradu Krapini za izgradnju pješačkog mosta preko rijeke Krapinice. Među dobitnicima novca je i općina Bedekovčina, koja će dobiti potporu od 102 tisuće kuna za uređenje tržnice, te grad Zabok, koji će dobiti 50 tisuća kuna za nabavku polupodzemnih kontejnera za papir, plastiku i staklo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba