Susret dječjih vijeća

“U županiji imamo četiri aktivna dječja vijeća, a osnovat će se još dva”

Objavljeno: 06.06.2016. Jelena Jazbec

Nastupom zabočke djece i Društva Naša djeca Zabok, u petak je u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog svečano otvoren 12. Susret dječjih vijeća Hrvatske. Sudionike susreta pozdravili su predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Hrvatska Aida Salihagić Kadić, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te zamjenica zagorskog župana Jasna Petek.

Radionice i okrugli stol

– Ugostiti aktivnu, motiviranu i angažiranu djecu kojima je stalo da ostvaruju svoje potrebe i prava, zaista je velika čast. Želim napomenuti da mi je posebno drago što u našoj županiji imamo četiri vrlo aktivna dječja vijeća i da su u tijeku pripreme za osnivanje još dva – rekla je Petek, pohvalivši rad DND-a Zabok.
Prvog dana susreta, proglašeni su Naj – projekti dječjih vijeća za 2016. godinu. Sljedećeg dana, dječji vijećnici su sudjelovali na radionicama pod nazivom “Prebaci na volontiranje!”, dok je za voditelje održan okrugli stol na temu “Suradnja i komunikacija dječjih vijeća s lokalnom zajednicom”.

“Grad Zabok – prijatelj djece”

Susret su organizirali Savez društava Naša djeca Hrvatske i domaćin Grad Zabok, uz suorganizaciju Koordinacijskog odbora akcije “Grad Zabok – prijatelj djece”, Krapinsko-zagorske županije i Društva Naša djeca Zabok. Financijski pokrovitelji susreta bili su Grad Zabok, Krapinsko – zagorska županija i Ministarstvo socijalne politike i mladih RH u okviru projekta “Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad dječjih vijeća”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba