Maja Vukina Bogović

“Žene koje imaju ispunjen i sretan život, takvim čine i svoju djecu”

Objavljeno: 06.06.2016. mladenmandic

Maja Vukina Bogović iz Novih Dvora Klanječkih, pročelnica općine Kraljevec na Sutli i akademska slikarica, proteklog se vikenda u Šibeniku okitila lentom najljepše mame u Hrvatskoj. Mame u dobi od 25 do 55 godina, njih 16, iz svih krajeva Hrvatske, među kojima je bilo frizerki, liječnica, akademskih slikarica, pa sve do vozačica viličara, na natjecanje su se, kažu, prijavile tek zbog dobre zabave, ali i zbog važne obiteljske uloge majke.
Maja Vukina Bogović osvojila je lentu za Miss mama u dobi od 25 do 45 godina, a Zdenka Dubelj iz Dubrovnika osvojila je lentu Miss mama u kategoriji mama od 45 do 55 godina. Lenta najslađe mame pripala je Snježani Bračić Dizdar, mami poznate pjevačice Natali Dizdar.

Puno prijava

– Jednog nedjeljnog jutra tražila sam neke kontakte vezano za promociju svoje izložbe u Zaboku, i naišla sam na članak o izboru za “Miss mamma Italiana in Croatia”, pročitala sam ga i spomenula to svom suprugu Toniju, a on mi je rekao da će se sigurno prijaviti puno mama i da ga baš zanima hoću li biti prihvaćena kao jedna od mama koje će se natjecati. Sutradan sam poslala dvije fotografije i životopis i dobila odgovor od organizatora da je prijava zaprimljena, ali i da je velika navala i prijavljeno jako puno mama iz cijele Hrvatske. Nisam više razmišljala o tome, ali sam negdje početkom svibnja dobila mail da sam finalistica, znači među 16 mama, od ukupno 86 prijavljenih. Dala sam si dva dana da promislim i odlučila krenuti u avanturu. Glavni motiv bio mi je da predstavim i zastupam sve mame koje rade, imaju hobije i karijere i opet stignu voziti djecu na aktivnosti, igrati se s kockama, čitati svaku večer priče… Žene i majke koje imaju ispunjen i sretan život, takvim čine i svoju djecu. Smatram da je sretna majka, najbolja majka – kaže Maja Vukina Bogović.
Dodaje kako joj je jedan od dodatnih motiva bio i da prikaže svoju umjetnost i slikarstvo i svoje stvaralaštvo široj publici, jer je pretpostavila da će na izboru biti prisutan i velik broj medijskih kuća.
– Cjelodnevne pripreme su bile više nego predivne i odlično organizirane, nije bilo naporno već zanimljivo i poučno, a u pauzama, sve smo se družile i upoznavale te pričale o svojim majčinskim iskustvima, hobijima, karijerama i svakodnevnici. Organizatori su se potrudili da nas maze i paze, i fino hrane s laganom mediteranskom hranom. Imale smo osigurane frizere i vizažiste te voditeljicu za koreografiju i cjelokupni program natjecanja.
Na natjecanje sam otišla s prijateljicom, a veliko iznenađenje mi je priuštio suprug Toni koji je nekoliko sati prije samog izbora doveo i našu djecu, moju majku i svog ujaka da me podrže iz publike. Tada sam od silnog iznenađenja bila još jača i sigurnija u sebe – kaže Maja.

Poklon Šibeniku

– Imale smo tri izlaza, prvi je bio onaj u kojem su nas predstavili, u drugom je svaka mama izvela talent točku i tu sam ja uz pomoć hostesa predstavila izložbu slika i poklonila organizatorima veliku svilenu maramu oslikanu motivima Šibenika. Tu maramu sam donijela kao općinska pročelnica i Zagorka gradu Šibeniku. Tada je nastalo veliko oduševljenje i ogroman pljesak koji me je najviše ohrabrio. Nakon toga smo imale i treći izlaz u svečanim haljinama i proglašenje najboljih. Između naših izlaza bile su predstavljene miss mame iz Italije koje su nosile reviju vjenčanica i haljina. Na samom proglašenju željela sam dobiti barem jednu lentu kad sam već došla iz Zagorja, ali kada se trebala dodijeliti ona zadnja, ostala sam zapanjena kada sam čula svoje ime. Bio je to neopisiv osjećaj – rekla nam je na kraju najljepša hrvatska mama Maja Vukina Bogović. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba