Tuheljske Toplice

Obitelj Pukljak izgradila dva apartmana i namjerava rent-a-carom dovoditi strane goste u Zagorje

Objavljeno: 04.06.2016. mladenmandic

U Črešnjevcu u Kumrovečkoj ulici, u neposrednoj blizini Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, danas su otvorena dva apartmana s četiri zvjezdice „Tuheljske“, vlasnika bračnog para Zlatka i Irene Pukljak. Vlasnik, 51-godišnji Zlatko Pukljak, koji danas živi u Zagrebu, rekao nam je kako se radi o dva apartmana u prizemlju i na katu, veličine 40-ak četvornih metara, nekadašnjoj njihovoj vikendici, koju su uz investiciju od oko 350 tisuća kuna, preuredili u turističke kapacitete. U svakom od dva obiteljska apartmana može se smjestiti po četiri osobe, odnosno ukupno osam osoba.

Posveta turizmu

– Već 20-ak godina radim u automobilskoj industriji i uvozu automobilskih dijelova u Hrvatsku i sad bi se pod nešto starije životne dane htio posvetiti turizmu. Zato smo se i odlučili na gradnju ovih apartmana, Uskoro namjeravam i obogatiti svoju turističku ponudu i to rent – a – car vozilima, koji će stranim gostima iz cijele Europe, ali i iz Kine i dalekog Istoka vožnjom automobilom po Zagorju nuditi zagorske muzeje, dvorce, restorane i ostalu turističku ponudu Zagorja – rekao nam je vlasnik Zlatko Pukljak.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako su investicije poput ove Zlatka Pukljaka poželjne za Zagorje jer Master planom turizma namjeravaju do 2025. godine broj posjetitelja i noćenja povećati za pet puta. Sa sadašnjih nešto više os 200 tisuća gostiju, na čak milijun.
– U prvih pet mjeseci ove godine zabilježili smo 41 posto veći broj dolazaka i 39 posto veći broj noćenja. Na Master planu turizma do sad smo odradili 98,9 poslova i uskoro ćemo ga prezentirati na Skupštini Krapinsko – zagorske županije. Kako bi što bolje promovirali zagorski turizma, uskoro ćemo otvoriti i Turistički ured u Rosses centru u Svetom Križu Začretju jer tamo godišnje dolazi 1,4 milijun kupaca, ali i u središtu Zagreba gdje preko Turističke zajednice grada Zagreba još uvijek tražimo adekvatnu destinaciju za promociju zagorskog turizma – rekao je zagorski župan Kolar.

Turistički kreveti

Vršiteljica dužnosti direktorice zagorske Turističke zajednice Ksenija Tomić rekla je kako u Krapinsko – zagorskoj županiji trenutno ima 2322 turistička kreveta, a u svemu prednjače Tuheljske Toplice. S ovih novih osam kreveta imaju čak 571 kreveta.

– Unatoč velikom broju kreveta u Tuheljskim Toplicama, kad se održavaju veći seminari, Terme Tuhelj ne mogu primiti sve one koji sudjeluju na seminarima ili većim smotrama. Stoga je svaka ovakva privatna inicijativa dobrodošla – rekla je v.d direktorice Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba