Ublažavanje posljedica

Za sufinanciranje sanacija klizišta, Županija će gradovima i općinama dati 596.675 kuna

Objavljeno: 30.05.2016. mladenmandic

Da bi se ublažile posljedice elementarnih nepogoda na području Krapinsko – zagorske županije, župan Željko Kolar je donio odluke o sufinanciranju sanacija šteta u iznosu od 596.675 kuna.
Obilne kiše koje su padale na području Zagorja kao i velike količine otopljenog snijega, uzrokovale su pojavu novonastalih klizišta te daljnje širenje postojećih klizišta koja još nisu sanirana. Također su nastala i oštećenja na mnogim nerazvrstanim makadamskim cestama.
Za nabavku kamenog materijala za sanaciju nerazvrstanih makadamskih cesta na području gradova Oroslavje i Pregrada, te općina Kumrovec, Radoboj, Hrašćina, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Sveti Križ Začretje, Tuhelj, Lobor, Budinščina, Krapinske Toplice, Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli i Petrovsko, predviđeno je 225 tisuća kuna, 72.675 kuna predviđeno je za sufinanciranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta na području Zlatara, Donje Stubice i Desinića, a 299.000 kuna za sufinanciranje sanacije klizišta na području općina Desinić, Lobor, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Bedekovčina, Mihovljan, Jesenje, Đurmanec, Radoboj i Tuhelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba