Dan grada Zaboka

Zabočki obrtnici uvelike pomogli što je Zagorje na trećem mjestu po rezultatima poslovanja

Objavljeno: 23.05.2016. mladenmandic

Uz Dan grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Zaboka. Sve je uzvanike pozdravio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji se u pozdravnom govoru osvrnuo na projekte realizirane tijekom protekle godine te planove za sljedeće razdoblje. Na svečanoj sjednici bio je i zagorski župan Željko Kolar, koji se osvrnuo na pozitivne rezultate koje ostvaruju zagorski obrtnici i gospodarstvenici, što je Krapinsko – zagorsku županiju na ljestvici o rezultatima poslovanja svrstalo na treće mjesto u Hrvatskoj, a velik doprinos tome, rekao je župan Kolar, dali su i obrtnici i gospodarstvenici s područja grada Zaboka.

Gradska priznanja

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja. Povelja Grada Zaboka dodijeljena je Osnovnoj glazbenoj školi pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog, za izniman doprinos u odgojno – obrazovnom radu, te razvoju i unapređenju kulture grada Zaboka i okolice. Plaketa Grada Zaboka dodijeljena je Ivanu Kšeneku, prof. dirigentu puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina, za izuzetan doprinos u odgojno – obrazovnom radu, te kvalitetno i uspješno vođenje Puhačkog orkestar DVD-a Špičkovina te Ivanu Tršinskom, diplomiranom građevinskom inženjeru u mirovini i glazbeniku, za izuzetan doprinos inovativnom razvoju i širenju mreže Zagorskog vodovoda, te za predani društveni, kulturni i umjetnički angažman u KUD-u Zabok.

Glazbeni program

U kulturno – umjetničkom programu nastupili su Zbor glazbenog odjela ŠUDIGO-a, pod vodstvom dirigenta Marka Fureša, Kristina Tuškan, učenica četvrtog razreda trube iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog i Brass kvintet Osnovne glazbene škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba